Merhaba arkadaşlar, bugün Valorant oynarken sürekli bağlantı kopma sorunları yaşadım. Özellikle rekabetçi bir maçtayken aniden oyundan düştüm ve tekrar bağlanmam uzun sürdü. Bu durum dereceli puanımı kaybetmeme neden oldu. Sunucu tarafında bir sorun mu var yoksa bu benim internetimle mi ilgili, emin olamıyorum. Siz de aynı problemi yaşıyor musunuz? Çözüm için önerileriniz varsa lütfen paylaşır mısınız?
Aynı problemi ben de yaşıyorum Kenan. Özellikle akşam saatlerinde kopmalar artıyor. Riot’un sunucularında bir problem olabilir. İnternet hızını test ettin mi?
Teknik bir detay vereyim: Eğer oyundan atıldıysan, oyun sırasında oluşan hata kodlarını kontrol et. Hata kodu 7 veya 43 çıkıyorsa genelde Riot’un sunucu tarafında problem oluyor.
Sunucularla ilgili sorunları kontrol etmek için Riot’un resmi sunucu durum sayfasını takip edebilirsin. Ayrıca Twitter’dan da güncel bilgiler alabilirsin.
Ben de bir süredir bu sorunla uğraşıyorum. Riot’un destek ekibiyle iletişime geçtim ve bana DNS ayarlarını değiştirmemi söylediler. Bunu dene, belki işe yarar.