Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür Valorant’ı yeni oynamaya başladım ve temel eğitim kısmında bir sorunla karşılaşıyorum. Karakterler sürekli donuyor, bu durum oyunun ilerlemesini de engelliyor. Bilgisayarımın özellikleri oyunu kaldırabilecek seviyede, ama bu problem neden kaynaklanıyor olabilir? Güncel bir ekran kartım ve güçlü bir işlemcim var, fakat yine de bu donmalar çok can sıkıcı. Özellikle eğitim kısmını geçemediğim için oyunun ana modlarına giremiyorum.
Bu sorunu yaşayan ya da bir çözüm bulabilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim!
Enes, merhaba! İlk olarak oyunun dosyalarını doğrulamayı denedin mi? Riot Games'in istemcisinde "dosya doğrulama" seçeneği var, bu bazen bozuk dosyaları düzeltebiliyor.
Sorunun ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyor olabilir. En güncel sürücüleri kullanıyor musun? Nvidia veya AMD’nin kendi yazılımından kontrol etmeni öneririm.
Merhaba Enes, oyun sırasında arka planda başka uygulamaların çalışıp çalışmadığını kontrol et. CPU ve RAM kullanımı dolarsa bu tür sorunlarla karşılaşabilirsin.