Herkese merhaba! Valorant ve League of Legends oynarken bazı oyuncuların karşılaştığı VAN -1 hatası son zamanlarda oldukça yaygınlaşmış gibi görünüyor. Bu hata genellikle Riot Client veya sisteminizdeki güvenlik ayarlarıyla ilgili olabilir. Sorunun çözümü için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Kontrolü: Güvenlik yazılımlarınızın Riot Client'ı engellemediğinden emin olun.
2. Vanguard'ı Tekrar Yükleyin:Valorant'ın anti-hile sistemi olan Vanguard'ı kaldırıp yeniden yüklemek bu sorunu çözebilir.
3. Güncellemeleri Kontrol Edin: Hem oyun hem de işletim sisteminiz için en son güncellemeleri yükleyin.
4. CMD Kullanarak DNS'yi Temizleyin:ipconfig /flushdns komutunu kullanarak DNS önbelleğinizi temizleyebilirsiniz.
Sizin bu konuda deneyimleriniz ve önerileriniz var mı? Lütfen paylaşın!
Riot Games'in destek ekibi genelde hızlı yanıt veriyor. Direkt onlara ulaşmayı deneyebilirsiniz, bazen çözümü onlar bilemiyor ama detaylı bilgi sağlayabiliyorlar.
Valla abiler ben PC'yi alalı 2 sene oldu. Win 11 kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım ama 2-3 gün önce LoL'de Aram atmaya girdim ve VAN-1 hatası vermeye başladı. 5-6 kere temiz kurulum format attım işe yaramadı. BIOS sıfırladım işe yaramadı. Virüs programından defender'a oradan güvenlik duvarına. IP reset Flush DNS her şeyi denedim ancak çözüm bulamadım. Bilen birisi varsa yardımcı olursa gerçekten minnettar olurum. Çünkü bu oyundan ufak miktarlar da olsa para da kazanıyorum. Desteğin attığı şeyleri de yapmış oluyorum. Acaba sorun ne olabilir?
Ben bunu yaptım ama işe yaramadı. Hatta oyundan atınca bu servis kapanıyordu ben elle tekrar başlatıyordum.
Şimdi de ne olur ne olmaz diye LoL'ü sildim. Yüklerken durup dururken tekrardan şöyle bir hata geldi.