Merhaba arkadaşlar, günlük veri yedekleme ve aktarma işlemleri için 1TB kapasiteye sahip bir depolama birimi arıyorum. SSD ve HDD arasında kararsız kaldım. Hız, dayanıklılık ve fiyat performansı açısından hangi ürünü önerirsiniz? Teknik detaylar ve markalar hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler!
Eğer hız sizin için öncelikliyse kesinlikle SSD'yi tercih etmelisiniz. Samsung 870 EVO serisi gibi bir model, 1TB kapasiteyle hem güvenilir hem de hızlıdır. Fiyat olarak biraz pahalı olabilir ama uzun vadede karşılığını verir.
Eğer hız sizin için öncelikliyse kesinlikle SSD'yi tercih etmelisiniz. Samsung 870 EVO serisi gibi bir model, 1TB kapasiteyle hem güvenilir hem de hızlıdır. Fiyat olarak biraz pahalı olabilir ama uzun vadede karşılığını verir.
HDD'ler daha uygun fiyatlı ve yüksek kapasite sunuyor. Seagate Barracuda 1TB modelini önerebilirim. SSD kadar hızlı değil ama depolama alanı fiyatına göre oldukça iyi.
SSD ile HDD arasında hız farkı gerçekten büyük. Eğer sürekli dosya taşıma yapıyorsanız SSD'ye yatırım yapmanızı öneririm. Crucial MX500 de güzel bir alternatif olabilir.
HDD tercih edecekseniz, dayanıklılık için Western Digital Blue serisi iyi bir seçim olur. SSD tarafında ise Kingston A2000 uygun fiyatlı bir çözüm sunabilir.
Ben genelde yedekleme için HDD kullanıyorum ama sık sık taşıma yapacaksanız SSD'yi öneririm. Fiyat performans açısından Crucial BX500 güzel bir seçenek.
SSD'ler veri aktarımı için gerçekten devrim niteliğinde. Ancak HDD fiyatlarıyla kıyaslandığında hala daha pahalı. İhtiyacınıza göre karar vermelisiniz.