Visual Studio kullanırken seçili bir satırda hata başlatmanın en hızlı ve pratik yolu nedir? Debugging sırasında belirli bir kod bloğunun kontrol edilmesi gerektiğinde, özellikle belirli satırlarda breakpoint koymadan bu işlem nasıl yapılır? Adım adım açıklayabilir misiniz?
En pratik yöntemlerden biri 'Run to Cursor' kısayolu olan Ctrl+F10'dur. Ancak, kodun belirli bir kısmında belirli değişkenleri izlemek istiyorsanız Conditional Breakpoints da oldukça işe yarayabilir. Bunu yapmak için bir breakpoint oluşturduktan sonra sağ tıklayıp 'Conditions' kısmına ilgili koşulu ekleyebilirsiniz.
Merhaba, Visual Studio'da seçili satırda hata başlatmak için en kolay yöntem "Run to Cursor" özelliğini kullanmaktır. Bu işlem için hata ayıklama modunda (debug mode) olmanız gerekir. İlgili satıra sağ tıklayıp "Run to Cursor" seçeneğini seçebilir ya da kısayol olarak Ctrl+F10 tuşlarına basabilirsiniz.
Evet, Emre'nin dediği gibi 'Run to Cursor' özelliği çok kullanışlı. Ayrıca, o satırdaki kodu çalıştırmadan kontrol etmek istiyorsanız Debug penceresindeki Immediate Window'u da kullanabilirsiniz. Buradan, kodu elle test ederek daha detaylı inceleme yapabilirsiniz.
En pratik yöntemlerden biri 'Run to Cursor' kısayolu olan Ctrl+F10'dur. Ancak, kodun belirli bir kısmında belirli değişkenleri izlemek istiyorsanız Conditional Breakpoints da oldukça işe yarayabilir. Bunu yapmak için bir breakpoint oluşturduktan sonra sağ tıklayıp 'Conditions' kısmına ilgili koşulu ekleyebilirsiniz.
Casper'in önerdiği Conditional Breakpoints ile çok detaylı kontroller yapabilirsiniz. Özellikle karmaşık kodlarda bu özellik çok iş görüyor. Hangi değişkenin hangi değerlerde hata yaptığını görmek için ideal bir yöntem.
Run to Cursor kullanımı debug sürecini hızlandırıyor. Bu özellik breakpoint oluşturmanıza gerek kalmadan o satırı doğrudan çalıştırmanıza olanak sağlıyor.
Ben genelde 'Run to Cursor' özelliğini kullanıyorum, ama bazen detaylı kontrol gerektiğinde Casper'in bahsettiği Conditional Breakpoints çok işime yarıyor.
Eğer Visual Studio'da belirli satırları sık sık kontrol etmeniz gerekiyorsa Watch Window'u kullanmanızı öneririm. Bu şekilde ilgili değişkenleri sürekli gözlem altında tutabilirsiniz.
Conditional Breakpoints kullanımı debug işlemlerini çok verimli hale getiriyor. İlgili kod bloğundaki birden fazla koşulu aynı anda kontrol etmek için ideal.
Immediate Window ile kodunuzu çalıştırmak ve değerleri kontrol etmek bazen breakpoint kullanımından daha etkili olabilir. Özellikle küçük testlerde çok faydalı.