Bilgisayarımda Wi-Fi ağına bağlanmaya çalışırken 'Wi-Fi geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil' şeklinde bir hata alıyorum. Bu sorunun çözümü hakkında bilgi verebilir misiniz?
Bu sorun genellikle IP ayarlarının otomatik olarak yapılandırılamadığı durumlarda ortaya çıkar. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir bölümüne giderek Wi-Fi adaptörünü sağ tıklayın ve 'Özellikler' seçeneğine tıklayın. Ardından 'İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)' üzerine çift tıklayıp IP ve DNS ayarlarını otomatik olarak alacak şekilde ayarlayın.
Bu sorun genellikle IP ayarlarının otomatik olarak yapılandırılamadığı durumlarda ortaya çıkar. Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştir bölümüne giderek Wi-Fi adaptörünü sağ tıklayın ve 'Özellikler' seçeneğine tıklayın. Ardından 'İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)' üzerine çift tıklayıp IP ve DNS ayarlarını otomatik olarak alacak şekilde ayarlayın.
Bazen sadece modeminizi yeniden başlatmak bile bu sorunu çözebilir. Modeminizi 5 dakika boyunca kapatıp tekrar açmayı deneyin ve ardından Wi-Fi bağlantısını kontrol edin.
Windows 11'de Ağ Sorun Giderici'yi çalıştırarak otomatik olarak çözüm bulmaya çalışabilirsiniz. Ayarlar > Ağ ve İnternet > Sorun Giderme adımlarını izleyerek bu aracı çalıştırabilirsiniz.
Ağ bağdaştırıcısını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunun için CMD'yi (Komut İstemi) yönetici olarak açın ve şu komutları sırayla çalıştırın:
1. ipconfig /release
2. ipconfig /renew
3. ipconfig /flushdns
Bu işlemler genellikle IP yapılandırma hatalarını düzeltir.