Merhaba, Windows 10 22H2 sürümünü yükledikten sonra .PNG dosyalarını açmakta sorun yaşıyorum. Varsayılan Görüntüleyici'nin çalışmadığını fark ettim ve hata mesajı alıyorum. Bu sorunu çözmek için hangi adımları izlemem gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?
Bu sorunu çözmenin en etkili yolu Fotoğraflar uygulamasını yeniden yüklemektir. Bunu yapmak için PowerShell'i yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın:
Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackage
Ardından Microsoft Store üzerinden Fotoğraflar uygulamasını yeniden yükleyin.
Merhaba, bu sorunu çözmek için ilk olarak varsayılan uygulamaları kontrol edin. Başlat menüsünden Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar kısmına gidin. Resim görüntüleme uygulamasını kontrol edip 'Fotoğraflar' veya başka bir uygulama ile değiştirin.
Windows 10 Fotoğraflar uygulamasıyla ilgili sorunlar yaygın olabilir. Komut İstemi'ni (Admin olarak) açıp sfc /scannow komutunu çalıştırmayı deneyin. Bu, sistem dosyalarını onarabilir.
Varsayılan uygulamayı kontrol ettikten sonra sorun devam ederse, Fotoğraflar uygulamasını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ayarlar > Uygulamalar > Fotoğraflar seçeneğine gidin ve 'Sıfırla' butonunu kullanın.
Bu sorunu çözmenin en etkili yolu Fotoğraflar uygulamasını yeniden yüklemektir. Bunu yapmak için PowerShell'i yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın:
Get-AppxPackage *photo* | Remove-AppxPackage
Ardından Microsoft Store üzerinden Fotoğraflar uygulamasını yeniden yükleyin.
Alternatif olarak üçüncü parti bir resim görüntüleme uygulaması yüklemeyi düşünebilirsiniz. Örneğin, IrfanView veya XnView gibi araçlar oldukça kullanışlıdır.
Sorunu yaşayan diğer kullanıcılar için, işletim sistemini güncellemek de bazen çözüm olabilir. Güncellemeleri kontrol etmek için Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik kısmına bakabilirsiniz.
Eğer uygulama sıfırlama ve yeniden yükleme yöntemleri işe yaramazsa, sistem geri yükleme yapmayı düşünebilirsiniz. Sorunun olmadığı bir tarihe geri dönerek bu hatayı çözebilirsiniz.
TechGuru'nun dediği gibi PowerShell ile uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek çok etkili bir yöntem. Benzer bir sorun yaşadığımda aynı adımları izlemiştim.
Ayrıca güvenlik yazılımınızın .PNG dosyalarını engelleyip engellemediğini kontrol edin. Bazı antivirüs yazılımları beklenmedik engeller oluşturabiliyor.