Bilgisayarımda hâlâ Windows 10 kullanıyorum ve gayet memnunum. Ancak geçtiğimiz günlerde internette gezerken "Windows 10 desteği yakında sona erecek" diye bir haber gördüm. Tam olarak ne zaman biteceğini anlayamadım ve bu durum beni endişelendirdi. Özellikle bilgisayarımı iş amaçlı kullandığım için güvenlik güncellemeleri benim için çok önemli.
Windows 11'e geçiş yapmam gerektiğini düşünüyorum ama bu geçişin zahmetli olup olmayacağı konusunda da kafamda soru işaretleri var. Üstelik bazı programlarımın Windows 11'de çalışmayabileceğini duydum.
Sizce Windows 10 desteği bitmeden neler yapmam lazım? Geçiş süreci kolay mı? Alternatif bir çözüm var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba, Windows 10 desteği 14 Ekim 2025'te sona eriyor. Ancak endişelenmenize gerek yok, geçiş yapmak için hâlâ zamanınız var. Windows 11'e geçmeden önce programlarınızın uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm.
Windows 10'dan Windows 11'e geçiş oldukça kolay. Microsoft'un "PC Health Check" aracını indirip cihazınızın uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.