Windows 10 format atılırken kurulum başlıyor ekranında kalıyor?

Casper

GadgetEfsanesi
Windows 10'u yeniden yüklerken format sırasında 'Kurulum Başlıyor' ekranında sistemim takılıyor. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim? BIOS ayarlarında veya USB'den kaynaklı bir sorun olabilir mi? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Benzer bir durumla karşılaşmıştım, BIOS güncellemesi yaparak sorunu çözdüm. Anakart üreticinizin web sitesinden güncel sürümü indirip deneyebilirsiniz.
Bu genellikle yükleme medyasındaki bir sorundan kaynaklanır. USB'yi yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Media Creation Tool'u kullanarak yeni bir kurulum medyası oluşturun.

Kurulum başlıyor ekranında takılı kalmanın bir diğer sebebi BIOS ayarları olabilir. Secure Boot veya CSM ayarlarını kontrol edin ve UEFI modunda kurulum yapmayı deneyin.

Bu sorunu bir kez yaşamıştım ve USB'yi farklı bir porta takarak çözmüştüm. USB bağlantı noktanızın çalıştığından emin olun.

Bir defasında aynı problemi yaşadım, sabit diski başka bir bilgisayarda biçimlendirdikten sonra tekrar kurulum yaptım ve sorun çözüldü.

Eğer kullandığınız USB 3.0 bir port ise, USB 2.0 porta geçiş yapmayı deneyin. Özellikle eski anakartlar bu konuda hassas olabilir.

Benzer bir durumla karşılaşmıştım, BIOS güncellemesi yaparak sorunu çözdüm. Anakart üreticinizin web sitesinden güncel sürümü indirip deneyebilirsiniz.

Çözüm
Yükleme sırasında bir süre bekleyin. Bazen yükleme ekranında takılmış gibi görünse de işlem arka planda devam ediyor olabilir.

Windows kurulum medyasını oluştururken Rufus yerine Media Creation Tool kullandıysanız, bununla alakalı olabilir. Alternatif araçları deneyin.

Geri