Merhaba, Windows 10'da Fotoğraflar uygulaması üzerinden bir görüntüyü "Arka Plan" veya "Kilit Ekranı" olarak ayarlamak istediğimde işlem gerçekleşmiyor. Menüden "Ayarla > Arka Plan" seçeneğini tıklıyorum ancak herhangi bir değişiklik olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu sorun genellikle Fotoğraflar uygulamasının güncel olmamasından kaynaklanabilir. Microsoft Store üzerinden Fotoğraflar uygulamasını güncelleyip yeniden dener misiniz?
Sorun, Windows Gezgini'nden kaynaklanıyor olabilir. Alternatif olarak görüntüye sağ tıklayıp 'Masaüstü arka planı olarak ayarla' seçeneğini deneyebilirsiniz.
Sistemde bir dosya ilişkilendirme problemi olabilir. Varsayılan uygulamalar kısmından Fotoğraflar'ı kontrol edin. Eğer başka bir uygulama atanmışsa Fotoğraflar'ı varsayılan olarak ayarlayın.
Bu durum, kullanıcı izinlerinden kaynaklanıyor olabilir. Fotoğraflar uygulamasını yönetici olarak çalıştırmayı deneyin ve ardından arka planı değiştirmeyi tekrar deneyin.
Bir başka olasılık, görüntünün formatı olabilir. Bazı durumlarda BMP formatı daha iyi çalışıyor. JPEG veya PNG görüntünüzü BMP'ye çevirip tekrar deneyebilirsiniz.
Ben bu sorunu çözmek için üçüncü parti bir arka plan uygulaması kullanmıştım. Wallpaper Engine gibi araçlarla bu tarz işlemleri kolayca yapabilirsiniz.