Windows 10 Performance Editions sürümü, genellikle performans artırma amacı güderken, bazı güvenlik riskleri taşıyabilir. Bu sürümdeki bazı özellikler veya yapılan özelleştirmeler, güvenlik açıkları oluşturabilir. Bu konuda dikkat edilmesi gerekenler neler? Windows 10 Performance Editions sürümünü kullanırken güvenliği nasıl sağlarız?
Performance Editions sürümü genellikle işletim sistemi üzerinde daha fazla kontrol sunar ama güvenlik açısından, orijinal Windows 10 sürümüne göre daha az koruma sağlayabilir. Eğer sürüm güvenliği sizin için önemliyse, ek güvenlik yazılımları kullanmak ve sürümün desteklediği güvenlik özelliklerine dikkat etmek gerekebilir.
Windows 10 Performance Edition genelde oyun ve yoğun işlem gerektiren görevler için optimize edilmiş bir sürüm gibi görünüyor. Ancak güvenlik, varsayılan Windows 10 sürümüne göre biraz daha zayıf olabilir. Ekstra güvenlik önlemleri almanız önemli olabilir.
Bu sürümde bazı güvenlik özellikleri devre dışı bırakılmış olabilir. Örneğin, otomatik güncellemeler, bazı antivirüs yazılımları ve Windows Defender gibi özellikler optimize edilmemiş olabilir. Bu yüzden, kullanmadan önce dikkatli olmalı ve üçüncü parti yazılımlar kullanmalısınız.
Performance Editions sürümü genellikle işletim sistemi üzerinde daha fazla kontrol sunar ama güvenlik açısından, orijinal Windows 10 sürümüne göre daha az koruma sağlayabilir. Eğer sürüm güvenliği sizin için önemliyse, ek güvenlik yazılımları kullanmak ve sürümün desteklediği güvenlik özelliklerine dikkat etmek gerekebilir.
Benim deneyimime göre, Windows 10 Performance Edition, güvenlik için yeterli önlemler almaz. Ancak, internet üzerinden gelen tehditlerden korunmak için güçlü bir firewall ve antivirüs kullanmak bu sürümle birlikte oldukça önemli.
Performans odaklı sürümler genellikle bazı güvenlik özelliklerinden ödün verir. Bu yüzden dikkatli olmalısınız. Mümkünse, en son güncellemeleri ve yamaları uygulayın.