Merhaba,
Windows 10 kullanıyorum ve son güncellemeden sonra yazı fontlarının bozuk görünmeye başladığını fark ettim. Harfler bulanık veya yanlış şekilde render ediliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sistem ayarlarını değiştirmeyi denedim ama işe yaramadı. Konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Sistem dosyalarını kontrol etmek için Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp 'sfc /scannow' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu komut eksik veya bozuk sistem dosyalarını onarır.
Bu sorunun çözümü için öncelikle ClearType ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Arama çubuğuna 'ClearType metni ayarla' yazarak açılan pencereden ayarları optimize edebilirsiniz. Bu genelde yazı fontu sorunlarını düzeltir.
Sistem dosyalarını kontrol etmek için Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp 'sfc /scannow' komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu komut eksik veya bozuk sistem dosyalarını onarır.
Registry ayarlarında bir sorun olabilir. 'regedit' aracılığıyla ilgili ayarları kontrol edip düzeltebilirsiniz ama bu işlem biraz teknik bilgi gerektirir.