Dün gece bilgisayarımı yeniden başlatmak istediğimde, ekranda "0x0000225" hatası ile karşılaştım. Araştırmalarıma göre bu hata genellikle sistem önyükleme dosyalarının bozulmasından kaynaklanıyormuş. Ancak kesin bir çözüm bulamadım.
Windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarımda hiçbir donanım değişikliği yapmadım. USB'den Windows onarma aracı çalıştırmayı denedim ama işe yaramadı. Boot Manager’a erişim sağlanamıyor ve hatanın kaynağı hakkında net bir bilgi yok. Bu konuda tecrübesi olan ya da çözüm önerisi sunabilecek olan var mı?
Merhaba, bu hatayla daha önce karşılaştım. Öncelikle USB veya DVD üzerinden Windows kurulum medyasını kullanarak sisteminizi başlatmayı deneyin. Daha sonra 'Bilgisayarınızı Onarın' seçeneğine gidin ve Komut İstemi'ni açarak şu komutları sırayla çalıştırın:
Eğer Komut İstemi çözüm sağlamazsa, BIOS ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririm. Özellikle 'Secure Boot' ve 'Legacy Mode' ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin olun. Secure Boot açık ve disk modu UEFI'ye uygun olmalı. Ayrıca, kullandığınız Windows kurulum medyasının doğru sürümde olduğundan emin olun.
Merhaba, benzer bir sorun yaşadım ve hatanın kaynağı SSD bağlantılarımdan kaynaklanıyordu. SSD kablosunu kontrol edip yeniden takmayı deneyin. Ayrıca BIOS üzerinden diskinizin tanınıp tanınmadığını da kontrol edebilirsiniz.
Bu tip hatalar genellikle eksik veya bozuk önyükleme dosyalarından kaynaklanır. Eğer diğer yöntemler işe yaramazsa, bir USB üzerinden tamamen temiz bir Windows 11 kurulumu yapmayı deneyebilirsiniz. Önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.
Hatanın çözümü için bir de CHKDSK komutunu kullanabilirsiniz. Komut İstemi'ni açarak `chkdsk /f /r C:` komutunu çalıştırın. Eğer disk üzerinde bozuk sektörler varsa, bu işlem sorununuzu çözebilir.
Ayrıca, sistem geri yükleme noktası oluşturduysanız, bu noktayı kullanarak sistemi eski bir tarihe geri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bazen güncellemeler bu tip hatalara yol açabiliyor.
Bir diğer önerim, Windows Recovery Environment (WinRE) modunda önyükleme yapıp 'Başlangıç Onarma' seçeneğini denemeniz. Bu özellik otomatik olarak bozuk dosyaları tespit edip onarabilir.
Merhaba, donanım kaynaklı sorunları göz ardı etmeyin. RAM modüllerinizin yerini değiştirip tekrar deneyin. Ayrıca, farklı bir USB portundan Windows onarma aracı başlatmayı deneyin.
Eğer RAID yapılandırması kullanıyorsanız, bu hata RAID ayarlarından da kaynaklanabilir. BIOS'taki RAID ayarlarınızı kontrol edin ve gerekirse AHCI moduna geçiş yapmayı deneyin.
Merhaba, önyükleme hatalarını çözmek için bir Linux canlı CD'si kullanarak diskinizdeki önyükleme bölümlerini inceleyebilirsiniz. Boot-Repair gibi araçlar bu konuda çok yardımcı olabilir.
Son çare olarak, diskinizi başka bir bilgisayara bağlayarak verilerinizi yedekleyin. Daha sonra sıfırdan bir kurulum yapabilirsiniz. Verileriniz çok önemliyse bir veri kurtarma merkeziyle de iletişime geçebilirsiniz.
Hatanın sebebi Windows güncellemeleri de olabilir. Sistemi güvenli modda başlatmayı deneyip, son yaptığınız güncellemeleri kaldırmayı deneyin. Bazen güncellemeler önyükleme sorunlarına yol açabiliyor.