Windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarımı başlatmaya çalıştığımda "0xc000000e" hatası alıyorum. Bu hatayla ilgili birkaç çözüm denedim ama henüz başarılı olamadım. Sistem bir türlü açılmıyor ve otomatik onarma modu da işe yaramıyor.
Denediğim yöntemler:
1. Windows kurulum medyasını kullanarak 'Başlangıç Onarma'yı çalıştırdım.
2. CMD üzerinden `bootrec /fixmbr`, `bootrec /fixboot` ve `bootrec /rebuildbcd` komutlarını kullandım.
3. Disk kontrolü için `chkdsk` komutunu çalıştırdım.
Bu hatayı çözmek için başka ne yapabilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Merhaba, bu hata genelde bozuk önyükleme dosyalarından kaynaklanır. BIOS üzerinden doğru önyükleme sürücüsünü seçip tekrar deneyebilir misin? Bazen yanlış disk seçili olabiliyor.
Eğer Windows kurulum medyasını kullanarak onarma işlemi işe yaramadıysa, BCD dosyasını tamamen sıfırlamayı deneyebilirsin. CMD'ye şu komutları gir:
```
bcdedit /export C:\BCD_Backup
attrib c:\boot\bcd -h -r -s
ren c:\boot\bcd bcd.old
bootrec /rebuildbcd
```
Diskte fiziksel bir hata olup olmadığını kontrol etmek için bir disk testi aracı (örneğin, CrystalDiskInfo) kullanabilirsin. Eğer disk hatalıysa, değiştirme zamanı gelmiş olabilir.
Windows 11'e yeniden kurulum yapmadan önce verilerini kurtarmak için bir Linux live USB kullanabilirsin. Ardından temiz bir kurulum yaparak sorunu çözebilirsin.
Bazen bu hata, diskin GPT veya MBR formatında olmaması nedeniyle ortaya çıkabilir. Diskin uygun formatta olup olmadığını kontrol edip, gerekirse biçimlendirme yapmalısın.