Windows 11 23H2: Görev Çubuğunu Sağa Taşıma

Çavuş

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 23H2 kullanıyorum ve görev çubuğunu sağ tarafa taşımak istiyorum. Ancak görev çubuğu varsayılan olarak sadece aşağıda kalıyor gibi görünüyor. Bunun için bir çözüm var mı? Daha önceki Windows sürümlerinde kolayca yapılabiliyordu ama şu anda nasıl yapılacağına dair bir seçenek bulamadım.

Yardımcı olabilecek adımları paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler!

Merhaba Çavuş,

Windows 11'de görev çubuğunu farklı bir konuma taşımak varsayılan olarak mümkün değil, ancak bir yöntemle bunu yapabilirsin:

1. **Kayıt Defteri Düzenlemesi:**
- `Win + R` tuşlarına bas ve `regedit` yaz.
- `HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3` yolunu takip et.
- "Settings" anahtarına sağ tıkla ve "Değiştir" seçeneğini seç.
- Açılan değerlerde ikinci satırdaki 13. karakteri (örneğin, 03) değiştir:
- `00` – Sol
- `01` – Üst
- `02` – Sağ
- `03` – Alt
- Değişikliği yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat.

2. **Üçüncü Parti Araçlar:** Görev çubuğunu özelleştirmek için [ExplorerPatcher](https://github.com/valinet/ExplorerPatcher) gibi araçları kullanabilirsin. Bu tür araçlar görev çubuğu yerleşimini daha kolay bir şekilde değiştiriyor.

Herhangi bir sorunda detaylıca yardımcı olabilirim!

Selam Çavuş,

TechGuru’nun önerdiği yöntem gayet etkili. Ancak kayıt defteri düzenlemesi biraz karmaşık geliyorsa, `ExplorerPatcher` veya `StartAllBack` gibi yazılımları öneririm. Bu yazılımlar sayesinde Windows 10 görev çubuğu özelliklerini geri getirip çubuğu sağa, sola veya üste taşıyabilirsin.

Dikkat: Üçüncü taraf yazılımlar kullanırken yalnızca güvenilir kaynaklardan indirdiğine emin ol.

Merhaba Çavuş,

Windows 11’in şu anda bu tür özelleştirmeleri sınırladığı doğru. Ama yukarıdaki yöntemleri denemeden önce görev çubuğunun konumunu değiştirdiğinde bazı uygulamaların doğru çalışmayabileceğini unutma. Özellikle "sağ tarafa" taşıdığında ikonların hizasında sorun çıkabilir.

Varsayılan ayarları bozmadan test yapmak için sanal bir makine üzerinde denemeni tavsiye ederim!

Çavuş merhaba,

Ben de aynı sorunu yaşamıştım ve kayıt defteri düzenlemesi ile çözüm buldum. Ancak Microsoft’un gelecekte bu özelliği yeniden ekleyebileceğine dair söylentiler var. Eğer kritik bir ihtiyaç değilse, biraz beklemeyi düşünebilirsin. Ama sabırsızsan, TechGuru’nun anlattığı yöntem harika bir çözüm sunuyor!

Geri