Merhaba arkadaşlar, Windows 11'in 24H2 güncellemesini yükledim ancak kaldırmak istiyorum. Güncelleme sonrası bazı sorunlar yaşadım ve eski sürüme geri dönmek istiyorum. Bu güncellemeyi nasıl kaldırabilirim? Deneyen veya bu konuda bilgi sahibi olanlar, lütfen paylaşsın.
Merhaba, 24H2 güncellemesini kaldırmak için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirme Geçmişi yolunu takip edin. Burada 'Güncellemeleri Kaldır' seçeneğine tıklayıp 24H2 güncellemesini seçebilirsiniz.
24H2 güncellemesi büyük bir özellik güncellemesi olduğu için bazen Ayarlar'dan kaldırmak zor olabilir. Bunun yerine, Sistem Geri Yükleme noktasını kullanabilirsiniz.
Ben de benzer bir sorun yaşadım ve Microsoft'un destek makalelerine baktım. 24H2 güncellemesini kaldırmak için 'Eski Sürüme Dön' seçeneği işe yarayabilir. Ama bu seçenek yalnızca güncellemeden sonra ilk 10 gün içinde kullanılabilir.
Windows'un Disk Temizleme aracını kullanarak eski güncelleme dosyalarını temizlemeyi deneyin. Eğer dosyalar temizlenmediyse kaldırma işlemi başarısız olabilir.
24H2 büyük bir güncelleme olduğu için genellikle kaldırmak zordur. Ancak üçüncü parti araçlar (örneğin, Windows Update Troubleshooter) ile işlem yapmayı düşünebilirsiniz.
Yazılım problemlerinde her zaman bir Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmanızı öneririm. Eğer 24H2 sonrası bir yedek varsa geri yükleme yapabilirsiniz.