Windows 11 24H2 güncellemesini yükledim ve aynı Wi-Fi ağı üzerinden dosya paylaşımı yapmak istiyorum. Fakat dosyaları paylaşırken bağlantı sorunları yaşıyorum ya da cihazlar birbirini görmüyor. Bu özelliği doğru bir şekilde nasıl kullanabilirim? Adım adım bir rehber veya bu konuda önerileriniz varsa çok sevinirim. Daha önce bu tarz bir işlem yapan var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba Emre, öncelikle her iki cihazın da aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin ol. Daha sonra Windows 11'de Ayarlar > Ağ ve İnternet > Gelişmiş ağ ayarları bölümüne git. Buradan ağ profilini 'Özel' olarak ayarla. Bu, cihazların birbirini görmesini sağlar.
Eğer cihazlar birbirini görmüyorsa, Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını kontrol etmelisin. 'Denetim Masası' > 'Windows Güvenlik Duvarı' > 'Bir uygulamaya izin ver' kısmından dosya ve yazıcı paylaşımına izin verildiğinden emin ol.
Selam Emre, ek olarak Windows 11'de Wi-Fi ağı üzerinden dosya paylaşımı için her iki cihazda da SMB protokolünün açık olması gerekiyor. 'Windows Özelliklerini Aç veya Kapat' bölümünden SMB 1.0/CIFS Dosya Paylaşım Desteği seçeneğini etkinleştir. Bu, eski cihazlarla uyumluluğu da artırabilir.
Sorunun büyük olasılıkla ağ yapılandırmasıyla ilgili. Cihazların IP adreslerini kontrol edip aynı ağda olduklarını doğrula. Ayrıca, her iki cihazın da aynı çalışma grubunda olduğundan emin olabilirsin ('Workgroup' genellikle varsayılandır).