Windows 11 'Bağlantınız Özel Değil' Hatası

Casper

GadgetEfsanesi
Merhaba,

Windows 11 kullanıyorum ve bazı web sitelerine girmeye çalışırken "Bağlantınız Özel Değil" hatası alıyorum. Tarayıcım Google Chrome, ancak Edge'de de aynı sorun yaşanıyor. İnternet bağlantım normal çalışıyor gibi görünüyor ama bu hata nedeniyle bazı sitelere erişemiyorum. Güvenlik sertifikası veya ağ ayarları ile ilgili bir problem olabilir mi? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Şimdiden teşekkür ederim.

Bu hata genellikle sitenin SSL sertifikasının geçersiz olması veya tarayıcınızın bunu güvenilir görmemesi nedeniyle oluşur. Öncelikle tarayıcınızın önbelleğini ve çerezlerini temizleyin, ardından tekrar deneyin.

Saat ve tarih ayarlarınızı kontrol ettiniz mi? Bilgisayarınızın saat ayarları yanlışsa, sertifika hatalarına neden olabilir.

Chrome'da bu hatayı aşmak için geçici bir çözüm olarak thisisunsafe yazabilirsiniz. Ancak, bunu yalnızca güvendiğiniz sitelerde kullanmalısınız.

Ağ bağlantınızı sıfırlamak işe yarayabilir. Bunun için Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp şu komutları çalıştırabilirsiniz:
Kod:
netsh int ip reset
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
Daha sonra bağlantınızı kontrol edin.

Eğer VPN veya proxy kullanıyorsanız, devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Bazen güvenlik sertifikaları bu tür bağlantılarla çakışabilir.

Tarayıcınızın güvenlik ayarlarını kontrol edin. Chrome’da chrome://settings/security adresine giderek ‘Gelişmiş’ ayarlardan ‘Güvenli DNS’ seçeneğini etkinleştirin.

Windows Güvenlik Duvarı veya Antivirüs programınızın sertifikaları engelleyip engellemediğini kontrol edin. Geçici olarak devre dışı bırakıp bağlantıyı test edin.

Eğer şirket ağı veya kurumsal bir Wi-Fi kullanıyorsanız, ağ yöneticinizle iletişime geçin. Sertifika hataları bazı ağ politikalarından kaynaklanabilir.

Sertifika hatası aldığınız siteleri farklı bir cihazda açmayı deneyin. Eğer diğer cihazda sorun yoksa, Windows sertifika deposunu güncelleyebilirsiniz.

Chrome'da Gelişmiş Seçenekler'e tıklayıp devam etmeye çalışabilirsiniz. Ancak bu, yalnızca güvenilir olduğundan emin olduğunuz siteler için önerilir.

Windows sertifikalarınızı güncellemek için certmgr.msc komutunu Çalıştır ekranında açıp, kök sertifikaları kontrol edin.

Ağ Bağdaştırıcısı ayarlarınızdan IPv6’yı devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Bazı ağ konfigürasyonlarında bu çözüm işe yarayabilir.

Geri