Windows 11 kullanıyorum ve son zamanlarda hem kopyala-yapıştır (Copy-Paste) hem de sürükle bırak özelliklerinde sorun yaşamaya başladım. Özellikle büyük dosyalarla çalışırken ya hiç işlem yapılmıyor ya da sistem donuyor gibi oluyor.
Denediğim yöntemler:
- Sistem güncellemelerini kontrol ettim.
- Windows Explorer’ı yeniden başlattım.
- Klavye ve fare sürücülerini güncelledim.
Bu sorunu çözmek için başka hangi yöntemleri deneyebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim!
Merhaba, bu sorun genellikle Windows Explorer ile ilgili olabilir. Görev Yöneticisi’nden Windows Explorer’ı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Hala sorun devam ediyorsa, 'sfc /scannow' komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını onarmayı deneyin.
Eğer üçüncü parti bir yazılım (örneğin antivirüs programı) kullanıyorsanız, bu tür yazılımlar sistemin sürükle bırak veya kopyala yapıştır işlevlerini etkileyebiliyor. Geçici olarak devre dışı bırakıp test edebilirsiniz.
Klavye veya fare sorunlarından şüpheleniyorsanız, farklı bir cihaz bağlayarak test edebilirsiniz. Ayrıca, 'Ayarlar > Sistem > Sorun Giderici' kısmından 'Klavye ve Fare' ile ilgili sorunları tespit ettirebilirsiniz.