Windows 11'de DNS ayarlarını değiştirmem gerekiyor. Ancak doğru bir şekilde nasıl yapabileceğim konusunda emin değilim. Özellikle internet hızımı artırmak veya bazı sitelere erişim engelini aşmak için kullanmak istiyorum. Hangi adımları izlemeliyim ve dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
DNS ayarlarını değiştirmek için şu adımları izleyebilirsin: Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi veya Ethernet bağlantını seç > IP ayarlarını düzenle. Burada DNS kısmını manuel olarak yapılandırabilirsin.
DNS ayarlarını değiştirmek için şu adımları izleyebilirsin: Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi veya Ethernet bağlantını seç > IP ayarlarını düzenle. Burada DNS kısmını manuel olarak yapılandırabilirsin.
Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1 ve 1.0.0.1) gibi güvenilir DNS adreslerini kullanabilirsin. Özellikle güvenlik ve hız açısından fark yaratır.
DNS değiştirme işleminden sonra internet bağlantını test etmeyi unutma. CMD'yi açarak 'ipconfig /flushdns' komutunu çalıştırabilirsin. Bu adım eski DNS önbelleğini temizler.
DNS değişikliğinin özellikle bazı ülkelerdeki internet yasaklarını aşmak için çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Ancak, her zaman güvenilir DNS sağlayıcıları tercih etmelisin.
Eğer sorun yaşarsan DNS Changer gibi üçüncü taraf araçları da kullanabilirsin. Ama bu tür araçları indirirken güvenilir kaynaklardan indirdiğinden emin ol.
Unutma, bazı DNS sağlayıcıları zararlı içerik filtreleme özelliği sunar. Özellikle çocukların kullandığı bir cihazsa OpenDNS gibi aile dostu seçenekler işine yarayabilir.
Alternatif olarak, modemin yönetim paneline girip doğrudan cihazın DNS ayarlarını değiştirebilirsin. Böylece tüm bağlı cihazlarda yeni DNS kullanılacaktır.
DNS değişikliklerinin bazı durumlarda bağlantı sorunlarına yol açabileceğini unutma. Özellikle manuel girdiğinde bir hata yapmadığından emin olmalısın.
Son olarak, DNS değiştirme işleminin ardından bazı sitelere erişim engelinin kalktığını göreceksiniz. Ancak bu, internet hızınızda büyük bir değişiklik yaratmaz.