Merhaba arkadaşlar, yeni bir sistem topladım ve Windows 11 kullanıyorum. Ancak masaüstünde ekran dalgalanması sorunu yaşıyorum. Oyun oynarken hiçbir sorun yok ama masaüstünde veya internet tarayıcısında bu dalgalanma oluyor. ASUS RTX 4060 TI ve ASUS PRIME B650M-A II kullanıyorum. 5 saniyelik bir video bile çektim. Acaba neden olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim!
DDU ile driverları kaldırmak ve tekrar yüklemek genellikle bu tür sorunları çözer. Eğer bu işe yaramadıysa, belki de ekran kartının kendisinde bir sorun vardır. Garanti kapsamında ise servise göndermeyi düşünmelisin.
Ekran kartı sürücülerini güncelledin mi? Ayrıca monitör ayarlarını kontrol etmek de iyi bir fikir olabilir. Bu tür dalgalanmalar bazen yanlış ekran yenileme hızından kaynaklanabilir.
Eğer yukarıdaki öneriler işe yaramazsa, Windows 11'in en son güncellemelerini yüklemeyi deneyin. Bazen işletim sisteminin kendisindeki bir hata da bu tür sorunlara neden olabilir.
Ben de Xanadu'ya katılıyorum. Windows güncellemeleri bazen bu tür sorunları çözebilir. Ayrıca, ekran kartının fiziksel olarak düzgün oturduğundan emin olmak da önemli.
Son olarak, başka bir monitörle deneme şansın var mı? Eğer başka bir monitörde de aynı sorun olursa, sorunun ekran kartında olduğunu anlayabiliriz. Eğer sorun yoksa, mevcut monitörünle ilgili bir sorun olabilir.
Elbette, monitörüm ASUS VG248QE modeli. İnternetten baktığımda bu modelle ilgili böyle bir sorun bulamadım. Linkteki makalede de belirtildiği gibi, driverları DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi denedim ama sorun devam ediyor. Acaba başka ne yapabilirim?
ASUS VG248QE modeli için özel bir ayar gerekebileceğini düşünüyorum. Monitör ayarlarında "Trace Free" seçeneğini bulup değerini değiştirmeyi denedin mi? Bu, bazı ASUS monitörlerinde dalgalanma sorununu çözebilir.
Cenqiz, belki de sorun ekran kartıyla ilgili değil, monitörle ilgili. Başka bir monitörle deneme şansın var mı? Eğer başka bir monitörde sorun olmazsa, ASUS VG248QE'nin kendisinde bir sorun olabilir.
DDU ile driverları kaldırmak ve tekrar yüklemek genellikle bu tür sorunları çözer. Eğer bu işe yaramadıysa, belki de ekran kartının kendisinde bir sorun vardır. Garanti kapsamında ise servise göndermeyi düşünmelisin.
Cenqiz, belki de Windows 11'in bu modelle uyumsuzluğu var. Windows 10'a dönmeyi düşündün mü? Eğer sorun Windows 11 ile ilgiliyse, bu çözüm işe yarayabilir.
Ek olarak, monitör kablolarının hasar görmemiş olduğundan emin ol. Bazen en basit şeyler en karmaşık sorunlara neden olabilir. Kabloları kontrol etmek de iyi bir fikir.
Son olarak, ekran kartının fiziksel olarak düzgün oturduğundan emin ol. Bazen bu tür sorunlar, ekran kartının yuvasına tam oturmamasından kaynaklanabilir.
Cenqiz, bu sorun gerçekten karmaşık görünüyor. Eğer yukarıdaki öneriler işe yaramazsa, profesyonel bir yardım alman en iyisi olabilir. Umarım sorununu çözersin, buradayız!