Merhaba arkadaşlar, Windows 11'de FACEIT Anti-Cheat (AC) yazılımı kullanırken 'Secure Boot is not enabled' hatası alıyorum. BIOS ayarlarını kontrol ettiğimde Secure Boot'un aktif olduğunu görüyorum. Buna rağmen FACEIT AC bu hatayı vermeye devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim!
Secure Boot etkin olduğu halde FACEIT hata veriyorsa, 'msinfo32' aracını kullanarak Windows'un Secure Boot durumunu kontrol edin. Eğer 'Secure Boot State' kısmında 'Off' yazıyorsa, BIOS ayarlarında bir güncelleme yapmanız gerekebilir. Güncel bir BIOS sürümüne geçmek bu hatayı düzeltebilir.
Bu sorun genellikle Windows 11'in Secure Boot doğrulamasını tam olarak tanımamasından kaynaklanıyor. İlk olarak BIOS'ta 'Boot Mode'u UEFI olarak ayarlayın. Daha sonra Secure Boot ayarını bir kez kapatıp tekrar açmayı deneyin. Bazen bu ayarların yenilenmesi gerekiyor.
Aynı sorunu yaşamıştım. Çözüm olarak Windows 11'i yeniden kurdum ve kurulum sırasında Secure Boot'un açık olduğundan emin oldum. Eğer yeni bir kurulum yapamıyorsanız, TPM 2.0'ın aktif olup olmadığını da kontrol edin.
Secure Boot etkin olduğu halde FACEIT hata veriyorsa, 'msinfo32' aracını kullanarak Windows'un Secure Boot durumunu kontrol edin. Eğer 'Secure Boot State' kısmında 'Off' yazıyorsa, BIOS ayarlarında bir güncelleme yapmanız gerekebilir. Güncel bir BIOS sürümüne geçmek bu hatayı düzeltebilir.
Xanadu'nun çözümünü denedim ve BIOS güncellemesi sorunu düzeltti. Bu adımları uygulamanızı tavsiye ederim. Ayrıca, BIOS'u güncellemeden önce mevcut ayarların bir yedeğini almayı unutmayın.
Secure Boot açık görünüyorsa, Anti-Cheat yazılımını tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Bazen yazılım kendini güncellediğinde bu tür hatalar meydana gelebiliyor.
BIOS'ta yapılan değişikliklerden sonra Windows işletim sistemi doğrulama yapmakta zorlanabiliyor. Windows Recovery ortamından bir onarım çalıştırabilirsiniz.
UEFI kurulumlu bir Windows kullanıyorsanız, EFI partition'ını kontrol edin. Bazen bu bölümdeki sorunlar Secure Boot ile ilgili hatalara neden olabiliyor.
BIOS'taki Secure Boot ayarını kapatıp tekrar açtıktan sonra sistemi yeniden başlatmanız gerekebilir. Bazı durumlarda bu adım eksik yapıldığında sorun devam ediyor.