Windows 11’i yeni formatladım ve bilgisayarımda 1TB SSD bulunmasına rağmen disk alanı sadece 30GB olarak görünüyor. Disk Yönetimi'ni kontrol ettiğimde, kullanılmayan bir alan olduğunu fark ettim ama bu alanı birleştiremedim.
Şu ana kadar denediklerim:
- Disk Yönetimi’nden birleştirme işlemi yapmayı denedim, başarısız oldu.
- SSD sürücüsünün marka ve modeline uygun yazılımlarla kontrol ettim ama sorunu çözemedim.
Benzer bir durumla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!
Merhaba, Disk Yönetimi’nden kullanılmayan alanı birleştiremiyorsanız, üçüncü parti bir disk yönetim yazılımı kullanabilirsiniz. Örneğin, MiniTool Partition Wizard veya EaseUS Partition Master bu tür işlemler için oldukça başarılıdır.
SSD’nizin GPT mi yoksa MBR olarak yapılandırıldığını kontrol edin. Eğer MBR ise, disk kapasitesinin tamamı görünmeyebilir. Komut İstemi’nde 'diskpart' komutuyla 'convert gpt' yapmayı deneyebilirsiniz (verilerinizi yedeklemeyi unutmayın).
Bazen BIOS/UEFI ayarları SSD’yi doğru tanımayabilir. BIOS’a girip depolama modu ayarlarını kontrol edin (örneğin, AHCI aktif mi?). Ayrıca SSD’nizin firmware güncellemelerini kontrol edin.