Windows 11 için bir format USB’si oluşturdum. Ancak USB belleği taktıktan sonra birinin "ESD-USB" olarak, diğerinin ise "Yerel Disk" olarak göründüğünü fark ettim. Normalde tek bir sürücü olarak görünmesi gerekmez mi? Bu durum bir sorun yaratır mı, yoksa format işlemi sırasında herhangi bir problem yaşamadan devam edebilir miyim?
Kendi bilgisayarımda bu şekilde görünmesi beni endişelendirdi, çünkü yanlış bir işlem yapmış olabileceğimi düşünüyorum. Bu durumu yaşayan başka biri var mı? Çözüm önerileriniz neler?
Merhaba, bu oldukça yaygın bir durum. Windows 11 Media Creation Tool, USB’yi birden fazla bölüm olarak yapılandırıyor. Bir bölüm yükleme dosyaları için, diğeriyse sistemin ihtiyaç duyduğu ek dosyalar için oluşturuluyor. Endişe etmenize gerek yok.
Aynı şey benim de başıma gelmişti. Bu bölünme tamamen normal. Ancak format sırasında yanlışlıkla diğer diski seçmemeye dikkat etmelisiniz. Yoksa format sonrası sistemin çalışmasında sorun yaşayabilirsiniz.
Selam, bu durum Media Creation Tool’un USB’yi otomatik bölümlendirme özelliğinden kaynaklanıyor. Eğer bu durumdan rahatsızsan, USB’yi biçimlendirip Rufus gibi bir araçla format dosyalarını tekrar yükleyebilirsin.
Türk kardeşim, ben de Media Creation Tool ile Windows 11 USB’si oluşturduğumda aynı şey oldu. Bir sorun yaşamazsın, ancak format bittikten sonra USB’yi tekrar birleştirmek için Disk Yönetimi’ni kullanabilirsin.