Merhaba, Windows 11'i formatladıktan sonra güncelleme geçmişime baktığımda sistemin AMD sürücülerini otomatik olarak indirdiğini fark ettim. Ancak ben bu sürücülerin eski veya uyumsuz olabileceğini düşündüğüm için kendi sürücülerimi manuel olarak yüklemek istiyorum. Windows Update üzerinden bu otomatik sürücü yüklemelerini nasıl engelleyebilirim? Deneyimi olan veya bir çözüm önerisi sunabilecek biri var mı?
Merhaba, bu durumu engellemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. **Aygıt Yöneticisi'ni Kullanın:**
- Windows + X tuşlarına basarak Aygıt Yöneticisi'ni açın.
- İlgili AMD cihazına sağ tıklayıp 'Sürücüyü Güncelle' seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.
2. **Windows Update Ayarları:**
- 'Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Gelişmiş Seçenekler' yolunu izleyin.
- 'Sürücü güncellemelerini otomatik olarak al' seçeneğini kapatmayı deneyin.
3. **Grup İlkesi Düzenleyicisi (Pro Sürümleri için):**
- `gpedit.msc` komutunu çalıştırarak Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açın.
- 'Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Windows Bileşenleri > Windows Update > Cihaz sürücülerini dahil etme' seçeneğini devre dışı bırakın.
Umarım yardımcı olur. Geri dönüş yaparsanız sevinirim!
Benzer bir sorun yaşamıştım. AMD'nin kendi sürücüsü yerine Windows Update'in önerdiği sürücüleri kullanıyordu ve performans sorunlarına yol açıyordu. Çözüm olarak şu yöntemi denedim:
1. **Sürücüyü Manuel Yükleyin:**
- AMD'nin resmi web sitesinden doğru sürücüyü indirip kurun.
2. **Sürücü Güncellemelerini Gizleyin:**
- Microsoft'un sunduğu 'Show or Hide Updates' aracını indirip kurarak istemediğiniz güncellemeleri gizleyebilirsiniz. Bu araç, belirli güncellemelerin otomatik olarak yüklenmesini engeller.
AMD sürücülerinde performans artışı sağladım. Tavsiye ederim!
Selamlar! Ben de benzer bir sorun yaşadım ve şunları yaptım:
1. **Windows Hizmetlerini Düzenleyin:**
- 'Windows + R' tuşlarına basıp `services.msc` yazın.
- 'Windows Update' hizmetini geçici olarak durdurabilirsiniz. Ancak bu, diğer önemli güncellemeleri de etkileyebilir.
2. **Daha Kalıcı Bir Çözüm İçin:**
- 'Sistem Özellikleri'ne gidin (`sysdm.cpl` komutuyla açabilirsiniz).
- 'Donanım' sekmesine geçip 'Aygıt Yükleme Ayarları'nı açın ve 'Hayır' seçeneğini seçin. Bu sayede sürücülerin otomatik yüklenmesi engellenir.
Bu işlemlerden sonra sorun tamamen çözüldü. Ancak Windows Update'i kontrol etmeyi unutmayın, çünkü önemli güvenlik güncellemelerini de kaçırmak istemezsiniz.