Merhaba, bilgisayarımda Windows 11 güncellemesi görünüyor ancak bir türlü güncelleme yapamıyorum. "Güncelleme indiriliyor" aşamasında ya çok uzun süre bekliyor ya da bir hata kodu (genelde 0x800f081f) alıyorum. Diskimde yeterli boş alan var ve internet bağlantımda da bir sorun yok. Daha önce bu sorunla karşılaşan var mı? Güncellemeyi sorunsuz bir şekilde yapabilmek için ne yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim!
Merhaba Mami, Windows Update sorunları için genelde şu yöntem işe yarıyor: Ayarlar > Sistem > Sorun Giderme > Ek Sorun Gidericiler kısmına girip 'Windows Update' sorun gidericisini çalıştırmayı dene. Çoğu zaman bu adım sorunu çözüyor.
Selam, güncellemeyi manuel olarak indirip yüklemeyi denedin mi? Microsoft'un resmi sitesinden güncelleme kataloğuna girerek (Microsoft Update Catalog) ilgili güncellemeyi indirip kurmayı deneyebilirsin.
Aynı sorunu yaşamıştım, çözüm olarak aşağıdaki adımları izledim: 1. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır. 2. 'sfc /scannow' komutunu çalıştır. 3. Ardından 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' komutunu çalıştır. Bu işlemler bozuk sistem dosyalarını onarıyor.
Merhaba, güncelleme yaparken güvenlik yazılımları (antivirüs programları gibi) bazen engelleme yapabiliyor. Geçici olarak antivirüsü devre dışı bırakıp güncellemeyi tekrar deneyebilirsin.
Mami, benim de başıma geldi. Çözüm olarak Windows Update önbelleğini temizledim. Bunun için: 1. Hizmetler kısmından 'Windows Update' hizmetini durdur. 2. C:\Windows\SoftwareDistribution klasöründeki tüm dosyaları sil. 3. Ardından hizmeti tekrar başlat. Güncellemeyi tekrar dene.
Güncelleme yapamamanın bir nedeni de uyumsuz donanım veya sürücüler olabilir. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Gelişmiş Seçenekler > Güncelleme Geçmişi kısmından hangi güncellemede hata aldığını kontrol et. Hatalı sürücüleri devre dışı bırakabilirsin.
Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, Windows'un 'Media Creation Tool' aracıyla sistemi güncelleyebilirsin. Bu araç genelde sorunlu güncellemeleri atlayarak direkt yükseltme yapar.
Mami, aynı hata kodunu alıyordum. Çözüm olarak DNS ayarlarımı değiştirdim. Örneğin, 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 (Google DNS) kullanmayı dene. Sonrasında güncelleme genelde sorunsuz yüklendi.
Ayrıca, sistem saatinin doğru olduğundan emin ol. Yanlış tarih veya saat ayarı, Windows Update'in çalışmasını engelleyebilir. BIOS saatini kontrol etmen de faydalı olur.
Merhaba, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider kısmına giderek 'Windows Update' sorun gidericisini çalıştırmayı denedin mi? Bu araç genelde küçük hataları otomatik olarak düzeltir.
Sorun, Windows Update hizmetleriyle ilgili olabilir. Komut İstemi'nde şu komutları sırayla çalıştır: 'net stop wuauserv', 'net stop cryptSvc', 'net stop bits', 'net stop msiserver'. Sonra bu hizmetleri tekrar başlat ('net start ...'). Bu genelde işe yarar.