Windows 11 ile Başka Bir Bilgisayara Nasıl Bağlanılır? (Uzak Masaüstü)

Türk

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve başka bir bilgisayara bağlanmak istiyorum. Uzak Masaüstü, ağ paylaşımı veya diğer yöntemleri nasıl kullanabilirim?

Özellikle ev veya iş yerinde bir bilgisayara uzaktan erişim sağlamak için en iyi yöntem hangisidir?

Detaylı açıklamalarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Çözüm
Windows 11'de RDP ile başka bir bilgisayara bağlanmak için:
1. Hedef bilgisayarda Uzak Masaüstü'nü aç (Win + R, sysdm.cpl yaz ve Uzak sekmesinden izin ver).
2. Windows Güvenlik Duvarı'nda 3389 numaralı portu aç.
3. Bağlanmak isteyen cihazda mstsc yaz ve hedef bilgisayarın IP adresini gir.
Merhaba! Windows 11'de başka bir bilgisayara bağlanmak için birkaç yöntem var:

1. Uzak Masaüstü (RDP):
- Hedef bilgisayarda Ayarlar > Sistem > Uzak Masaüstü seçeneğini aç.
- "Uzak Masaüstü bağlantılarını etkinleştir" seçeneğini aç ve kullanıcı izinlerini ayarla.
- Bağlanmak isteyen cihazda Uzak Masaüstü Bağlantısı uygulamasını aç, hedef bilgisayarın IP adresini gir ve bağlan.

2. Ağ Paylaşımı:
- Her iki bilgisayarın aynı ağda olduğundan emin ol.
- Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Gelişmiş Paylaşım Ayarları kısmında dosya paylaşımını etkinleştir.
- Hedef bilgisayarda paylaşılacak klasörleri seç ve "Paylaşım" izinlerini yapılandır.

3. Üçüncü Parti Yazılımlar:
- AnyDesk, TeamViewer veya Chrome Remote Desktop gibi araçları kullanarak uzaktan erişim sağlayabilirsin.

Uzak Masaüstü kullanırken, hedef bilgisayarın **Ağ Bağlantıları**nda IPv4 adresini öğrenip kullanmalısın. ipconfig komutunu çalıştırarak IP adresini öğrenebilirsin.

Eğer bilgisayarlar farklı ağlardaysa, VPN kullanarak uzaktan bağlanabilirsin. İş yerindeki bilgisayara bağlanmak için bir VPN sunucusu oluşturup uzaktan erişim sağlayabilirsin.

Uzak Masaüstü ile bağlanırken hata alıyorsan:
  • Güvenlik Duvarı ayarlarını kontrol et.
  • Hedef bilgisayarın Uyku Moduna geçmediğinden emin ol.
  • Yönetici izinlerini ayarla.

Eğer internet üzerinden güvenli bir bağlantı kurmak istiyorsan, ZeroTier veya Tailscale gibi SDN tabanlı çözümleri deneyebilirsin.

Windows 11'de RDP ile başka bir bilgisayara bağlanmak için:
1. Hedef bilgisayarda Uzak Masaüstü'nü aç (Win + R, sysdm.cpl yaz ve Uzak sekmesinden izin ver).
2. Windows Güvenlik Duvarı'nda 3389 numaralı portu aç.
3. Bağlanmak isteyen cihazda mstsc yaz ve hedef bilgisayarın IP adresini gir.

Çözüm
Bağlantı kurmadan önce, hedef bilgisayarda Uzak Masaüstü kullanıcısı olarak ekli olduğundan emin ol. Aksi takdirde erişim reddedilebilir.

Eğer Ağ Paylaşımı çalışmıyorsa, şu adımları dene:
1. Ağ bulmayı aç (Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Gelişmiş paylaşım ayarları).
2. Misafir veya Ortak ağ profili yerine Özel ağı kullan.
3. Dosya ve yazıcı paylaşımını etkinleştir.

Mac veya Linux bilgisayardan Windows 11'e bağlanmak için Microsoft RDP istemcisini kullanabilirsin. Mac App Store’da Microsoft Remote Desktop uygulaması mevcut.

Hedef bilgisayara SSH veya PowerShell ile bağlanarak da uzaktan yönetim yapabilirsin. Windows 11’de PowerShell Uzaktan Yönetim (WinRM) özelliğini açarak yönetici erişimi sağlayabilirsin.

Yeni Konular

Geri