Windows 11'de RDP ile başka bir bilgisayara bağlanmak için:
1. Hedef bilgisayarda Uzak Masaüstü'nü aç (Win + R, sysdm.cpl yaz ve Uzak sekmesinden izin ver).
2. Windows Güvenlik Duvarı'nda 3389 numaralı portu aç.
3. Bağlanmak isteyen cihazdamstsc yaz ve hedef bilgisayarın IP adresini gir.
Merhaba! Windows 11'de başka bir bilgisayara bağlanmak için birkaç yöntem var:
1. Uzak Masaüstü (RDP):
- Hedef bilgisayarda Ayarlar > Sistem > Uzak Masaüstü seçeneğini aç.
- "Uzak Masaüstü bağlantılarını etkinleştir" seçeneğini aç ve kullanıcı izinlerini ayarla.
- Bağlanmak isteyen cihazda Uzak Masaüstü Bağlantısı uygulamasını aç, hedef bilgisayarın IP adresini gir ve bağlan.
2. Ağ Paylaşımı:
- Her iki bilgisayarın aynı ağda olduğundan emin ol.
- Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Gelişmiş Paylaşım Ayarları kısmında dosya paylaşımını etkinleştir.
- Hedef bilgisayarda paylaşılacak klasörleri seç ve "Paylaşım" izinlerini yapılandır.
3. Üçüncü Parti Yazılımlar:
- AnyDesk, TeamViewer veya Chrome Remote Desktop gibi araçları kullanarak uzaktan erişim sağlayabilirsin.
Eğer bilgisayarlar farklı ağlardaysa, VPN kullanarak uzaktan bağlanabilirsin. İş yerindeki bilgisayara bağlanmak için bir VPN sunucusu oluşturup uzaktan erişim sağlayabilirsin.
Windows 11'de RDP ile başka bir bilgisayara bağlanmak için:
1. Hedef bilgisayarda Uzak Masaüstü'nü aç (Win + R, sysdm.cpl yaz ve Uzak sekmesinden izin ver).
2. Windows Güvenlik Duvarı'nda 3389 numaralı portu aç.
3. Bağlanmak isteyen cihazdamstsc yaz ve hedef bilgisayarın IP adresini gir.
Eğer Ağ Paylaşımı çalışmıyorsa, şu adımları dene:
1. Ağ bulmayı aç (Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Gelişmiş paylaşım ayarları).
2. Misafir veya Ortak ağ profili yerine Özel ağı kullan.
3. Dosya ve yazıcı paylaşımını etkinleştir.
Mac veya Linux bilgisayardan Windows 11'e bağlanmak için Microsoft RDP istemcisini kullanabilirsin. Mac App Store’da Microsoft Remote Desktop uygulaması mevcut.
Hedef bilgisayara SSH veya PowerShell ile bağlanarak da uzaktan yönetim yapabilirsin. Windows 11’de PowerShell Uzaktan Yönetim (WinRM) özelliğini açarak yönetici erişimi sağlayabilirsin.