Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un resmi sitesinden indirmeye çalışıyorum ama sürekli hata alıyorum. Tarayıcıda "İndirme Başarısız" uyarısı çıkıyor veya indirme yarıda kesiliyor. Denediğim yöntemler şunlar:
1. Farklı tarayıcılar (Chrome, Edge, Firefox) kullanmayı denedim.
2. İnternet bağlantımı kontrol ettim, hızda bir problem yok.
3. VPN ile indirme yapmayı denedim, yine sonuç aynı.
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Alternatif bir yöntem ya da başka bir kaynaktan Windows 11 ISO dosyasını güvenli şekilde indirmenin bir yolu var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu tür indirme sorunlarında tarayıcınızın önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca Microsoft'un Media Creation Tool aracını kullanarak da ISO dosyasını indirebilirsiniz.
Microsoft'un resmi sitesinde yoğunluk olabilir. İndirme işlemini gece veya erken saatlerde tekrar denemek işe yarayabilir. Ayrıca antivirüs programınızı geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
Media Creation Tool'u kullanarak doğrudan ISO oluşturmak daha stabil bir yöntem. Bu aracı indirin, yönergeleri takip ederek ISO'yu bilgisayarınıza kaydedin.
VPN ile indirme yapmayı denemişsiniz ama bazen bu da sorun yaratabilir. VPN'i kapatıp internet sağlayıcınızın varsayılan bağlantısıyla indirme yapmayı tekrar deneyin.
ISO dosyasını indirirken hız kaybı yaşanıyorsa indirme yöneticisi kullanabilirsiniz. Örneğin, IDM gibi bir araçla indirme işlemini daha stabil hale getirebilirsiniz.
Bazı tarayıcı ayarları indirmeyi engelliyor olabilir. Özellikle reklam engelleyici veya güvenlik eklentilerinizi kontrol edin ve geçici olarak devre dışı bırakın.
Alternatif olarak Rufus gibi bir araçla doğrudan USB'ye Windows 11 yükleme medyası oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu araç ISO indirme işlemine gerek kalmadan çözüm olabilir.
Hatanın detayını paylaşabilir misiniz? Örneğin, hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ve hangi hata kodunu alıyorsunuz? Daha net bilgi verirseniz çözüm daha kolay olur.
ISO dosyasını USB'ye doğrudan yazdırma seçeneğini Media Creation Tool üzerinden deneyin. İndirme sırasında karşılaşılan hatalardan bu şekilde kaçınabilirsiniz.