Windows 11 Kaç GB RAM İstiyor?

Türk

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanmayı planlıyorum, ancak sistem gereksinimlerinden emin değilim. Özellikle, Windows 11 için minimum ve önerilen RAM miktarını öğrenmek istiyorum. Detaylı bilgi verebilir misiniz?

Çözüm
Windows 11'i stabil bir şekilde çalıştırmak için 8 GB RAM idealdir. Grafik tasarım veya video düzenleme gibi işler yapıyorsanız 16 GB RAM düşünmelisiniz.
Windows 11 için minimum RAM gereksinimi 4 GB'dir. Ancak, daha iyi bir performans için en az 8 GB veya tercihen 16 GB RAM önerilir.

Resmi gereksinimlere göre 4 GB RAM yeterli olsa da, çoklu görevler veya daha ağır programlar için 8 GB ve üzeri tercih edilmelidir.

Cenqiz'in önerisine katılıyorum. 4 GB sadece temel ihtiyaçlar için yeterli. Daha fazla performans istiyorsanız RAM'i artırmanız iyi olur.

Performans odaklı bir sistem istiyorsanız, 8 GB minimum kabul edilebilir bir değer. 16 GB ile daha uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Windows 11 için RAM tercihi yaparken aynı zamanda SSD kullanımı da önemlidir. SSD ile 8 GB RAM oldukça akıcı bir deneyim sunar.

RAM kapasitesini değerlendirirken hangi uygulamaları kullanacağınızı da göz önünde bulundurun. 4 GB temel işler için yeterli olabilir, ancak 8 GB öneririm.

Yazılım geliştirme yapıyorsanız, 16 GB RAM büyük bir fark yaratacaktır. Standart işler için 8 GB yeterli olabilir.

Geri