Windows 11 kullanıyorum ve bazı klasörlere erişim sağlamaya çalıştığımda "Bu klasöre erişim izniniz yok" gibi bir hata alıyorum. Özellikle eski bir sürümden yükselttiğim bir sistemde bu sorunla daha sık karşılaşıyorum. Sahipliği değiştirmeyi denedim, ancak hala bazı alt klasörlerde aynı sorun devam ediyor.
Şu ana kadar denediklerim:
- Sağ tıklayıp klasörün "Güvenlik" sekmesinden sahipliği değiştirdim.
- Yönetici olarak oturum açtım.
- "Herkes" grubuna tam kontrol izni verdim.
Bu sorunla ilgili başka bir çözüm öneriniz var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Merhaba, bu tür sorunları çözmek için Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp şu komutu deneyebilirsiniz:
```
takeown /f "Klasör_Yolu" /r /d y
icacls "Klasör_Yolu" /grant administrators:F /t
```
Bu komutlar, klasörün ve içindeki alt klasörlerin sahipliğini almanıza yardımcı olur.
Selam, sorununuz kullanıcı hesabı ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Yeni bir yönetici hesabı oluşturup aynı işlemi o hesap üzerinden yapmayı deneyin. Bazen eski kullanıcı profilleri erişim sorunlarına neden olabiliyor.
Bu tür izin sorunları genelde işletim sistemi yükseltmelerinden sonra ortaya çıkar. 'Windows Defender Ransomware Protection' özelliğini devre dışı bırakıp test edebilirsiniz. Bazı durumlarda bu özellik, klasör erişimlerine engel olabiliyor.