Windows 11 kullanırken aniden mavi ekran alarak 'KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED' hatası ile karşılaşıyorum. Bilgisayarım birden kapanıyor ve yeniden başlatılıyor. Bu hatanın sebebi ne olabilir ve nasıl düzeltebilirim?
Daha önce şunları denedim ancak sonuç alamadım:
Bilgisayarımı yeniden başlatmak
Güncellemeleri kontrol etmek
Sürücüleri güncellemek
Bu hatanın kesin çözümünü adım adım açıklayabilir misiniz?
Eğer Windows açılmıyorsa, Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri'nden 'Son Başarılı Yapılandırma' seçeneğini deneyebilirsiniz. Bazen bu yöntem, eski çalışan ayarlara dönerek sorunu çözüyor.
Sorununuzun RAM veya donanım kaynaklı olup olmadığını anlamak için MemTest86 kullanarak kapsamlı bir bellek testi yapabilirsiniz. RAM arızaları bu tür hatalara neden olabilir.
Windows güncellemelerini kontrol edin. Son bir güncelleme sonrası bu hatayı aldıysanız, güncellemeyi kaldırmayı deneyin. Win + I > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirme Geçmişi üzerinden kaldırabilirsiniz.
Hata veren sürücüyü bulmak için DMP (Memory Dump) dosyalarını inceleyin. C:\Windows\Minidump klasöründe kayıtlı hataları WhoCrashed veya BlueScreenView gibi yazılımlarla analiz edebilirsiniz.
Bu hatanın kaynağı genellikle yanlış yapılandırılmış veya bozuk sürücülerdir. Özellikle Wi-Fi, ses ve ekran kartı sürücülerinizi kaldırıp tekrar yükleyin.
BIOS ayarlarınızı kontrol edin. Eski bir BIOS sürümü KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED gibi mavi ekran hatalarına sebep olabilir. BIOS güncellemeleri donanım uyumluluğunu artırır.
Anakartınızın veya harici donanımlarınızın uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Üreticinin resmi web sitesinde desteklenen donanım listesini inceleyin.