Windows 11 mi Daha İyi, Windows 10 mu?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde yeni bir laptop aldım ve üzerinde Windows 11 yüklü olarak geldi. İlk başta modern arayüzü ve yenilikleri dikkatimi çekti. Ancak bir süre kullanınca bazı uygulamalarda uyumluluk sorunları yaşadım ve performans olarak da beklediğimden düşük bir deneyimle karşılaştım. Windows 10 kullanırken böyle problemlerim yoktu. Şimdi kafamda büyük bir soru işareti var: Windows 11’e alışmalı mıyım yoksa Windows 10’a geri mi dönmeliyim?

Sizce Windows 11, gerçekten bir yükseltme mi yoksa şu an için Windows 10 daha mı mantıklı? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben de geçtiğimiz günlerde Windows 11’e geçiş yaptım. Genel olarak arayüz hoşuma gitti ancak bazı eski oyunlarda ve uygulamalarda sorun yaşadım. Bence eğer özel bir yazılım kullanıyorsanız, uyumluluğu kontrol etmek çok önemli.

Windows 10 şu an daha oturmuş bir sistem. Ben iş için kullanıyorum ve her şey stabil çalışıyor. Windows 11’i bir süre daha beklemeyi düşünüyorum.

Eğer yeni bir cihaz aldıysanız, Windows 11’e alışmanız uzun vadede daha iyi olabilir. Microsoft, Windows 10’a desteği sonlandıracak sonuçta. Ama şimdilik performans sorunları yaşıyorsanız, geçici olarak Windows 10’a dönebilirsiniz.

Uyumluluk problemleri önemli bir konu. Hangi uygulamalarda sorun yaşadığınızı paylaşırsanız belki çözüm önerisi sunabiliriz. Bende Windows 11 genelde sorunsuz çalışıyor.

Windows 11’i denemedim ama duyduğuma göre oyunlarda DirectStorage ve AutoHDR gibi özellikler iyi bir artı sağlıyor. Eğer bir gamer iseniz bu özellikler için Windows 11’e geçiş mantıklı olabilir.

Ben Windows 10’da kalmayı tercih ediyorum çünkü her şey stabil ve alıştığım gibi. Windows 11 henüz tam oturmuş gibi gelmiyor.

Windows 11 ile birlikte gelen TPM 2.0 zorunluluğu yüzünden bazı eski cihazlar yükseltemiyor. Yeni cihaz almış olmanız bir avantaj ama dediğiniz performans sorunları biraz düşündürücü.

Ben iş yerinde Windows 11’e geçtim ve ilk başta bazı zorluklar yaşasam da, alışınca sevdim. Yeni özellikler özellikle multitasking için oldukça faydalı.

Windows 10 uzun süredir kullanıyorum ve oldukça memnunum. Eğer Windows 11’de sorun yaşıyorsanız bence biraz daha bekleyip stabil bir sürüme geçebilirsiniz.

Windows 11’in yeni güvenlik özellikleri iş için önemli olabilir. Ancak performans sorunlarınızın kaynağını bulmadan geçiş yapmamanızda fayda var.

Ben de aynı kararsızlığı yaşamıştım. Ancak biraz araştırıp bazı optimizasyonlar yaptım ve Windows 11’de sorunlarım azaldı. Tavsiye isterseniz yardımcı olabilirim.

Eğer Windows 11 kullanacaksanız, sistem güncellemelerini düzenli yapın. Performans sorunlarının çoğu ilk güncellemelerde çözülüyor. Yine de Windows 10’a dönmek de bir seçenek olabilir.