Windows 11 nasıl modifiye edilir? (Tüm yollar ve ipuçları)

Casper

GadgetEfsanesi
Windows 11 arayüzünü daha işlevsel ve estetik hale getirmek istiyorum. Aynı zamanda sistem performansını artırmak için hangi modifikasyonlar yapılabilir? Explorer Patcher, StartIsBack, gereksiz servislerin devre dışı bırakılması, üçüncü parti temalar, Rainmeter gibi araçlar hakkında bilgi verir misiniz? Teknik olarak neleri değiştirmek gerekir? Güvenlik açısından risk yaratmayacak yöntemler nelerdir? Deneyimlerinizi ve ipuçlarınızı bekliyorum.

Explorer Patcher ile klasik görev çubuğu görünümünü geri getirebilirsiniz. Kurulumdan sonra sistem yeniden başlatılmalı ve uyumlu sürüm kullanılmalı.

Gereksiz servisleri devre dışı bırakmak için 'services.msc' arayüzünden Windows Update, Xbox hizmetleri ve Print Spooler gibi kullanmadığınız servisleri manuel kapatabilirsiniz.

Ben 'ThisIsWin11' isimli bir yazılım kullanıyorum. Windows 11’i otomatik optimize ediyor ve gereksiz uygulamaları kaldırabiliyor.

Rainmeter ile masaüstünü tamamen özelleştirebilirsiniz. Sistem kaynaklarını az kullanacak hafif temalar tercih etmeye çalışın.

Registry ayarlarıyla animasyon efektlerini kapatıp performansı artırabilirsiniz. Ama dikkatli olun, yanlış ayar sistemi bozabilir.

PowerToys uygulaması ile pencere düzenleme, renk seçici gibi gelişmiş işlevleri ekleyerek kullanıcı deneyimini yükseltebilirsiniz.

StartIsBack kullanarak görev çubuğu şeffaflığı ve simge düzenlemelerini kolayca yapabilirsiniz. Sistem kararlılığına etkisi yok.

Geri