Windows 11 Ne Kadar RAM Kullanıyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Windows 11’in sistem gereksinimleri ve RAM kullanımı hakkında birçok soru var. Microsoft, minimum 4 GB RAM gerektiğini söylese de, gerçek kullanım senaryolarında bu yeterli oluyor mu? İşte tartışmaya açık bazı noktalar:

• Windows 11, arka planda çalışan hizmetler nedeniyle Windows 10’a kıyasla daha fazla RAM tüketiyor mu?
  • 4 GB RAM gerçekten yeterli mi, yoksa en az 8 GB RAM mi gerekiyor?
  • Oyun oynarken veya profesyonel yazılımlar kullanırken kaç GB RAM önerilir?
  • Windows 11’in performansını optimize etmek için hangi RAM yönetim teknikleri kullanılabilir?

Sizce Windows 11, RAM kullanımında verimli mi? Kaç GB RAM kullanıyorsunuz ve performansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi paylaşın!

Ben 8 GB RAM ile kullanıyorum ve günlük kullanım için yeterli. Ancak bazı ağır uygulamalarda yetersiz kalabiliyor.

Windows 11, Windows 10’a göre biraz daha fazla RAM tüketiyor. Özellikle 4 GB RAM olan sistemlerde performans sorunları yaşanabiliyor. Minimum 8 GB öneririm.

Eğer çoklu görev yapıyorsanız ve Chrome gibi RAM canavarı tarayıcıları kullanıyorsanız, 16 GB RAM oldukça iyi bir deneyim sunuyor.

Ben 4 GB RAM ile kullanıyorum ama sistem çok fazla swap kullanıyor ve yavaşlıyor. En az 8 GB şart bence.

16 GB RAM ile oldukça akıcı bir kullanım deneyimi elde ediyorum. Windows 11, gereksiz servisleri kapattığınızda daha iyi çalışıyor.

Oyun performansı için en az 16 GB öneririm. Günümüzde birçok oyun 8 GB RAM’i zaten tüketiyor.

Profesyonel yazılımlar (örneğin, Photoshop ve Premiere Pro) için en az 32 GB RAM gerekiyor. Windows 11, çoklu görev için optimize edilmiş ama RAM konusunda biraz açgözlü.

Benim laptop 12 GB RAM ile geliyor ve yeterli gibi görünüyor. Ancak RAM kullanımını optimize etmek için bazı sistem ayarları yapmak gerekiyor.

Windows 11, bellek sıkıştırma teknolojisini kullandığı için 8 GB RAM ile idare edebiliyor ama yoğun kullanımda 16 GB daha mantıklı.

RAM temizleme ve arka plan uygulamalarını sınırlandırma gibi yöntemlerle daha düşük RAM ile performansı artırabilirsiniz.

Eğer sanal makineler kullanıyorsanız, 32 GB RAM ve üzeri gerekiyor. Windows 11’de RAM yönetimi gelişmiş ama yine de yüksek bellek tüketiyor.

16 GB RAM kullanıyorum ve oyunlar + yayın açarken herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Daha azı sıkıntı olabilir.

RAM hızının da önemli olduğunu unutmayalım. Yüksek frekanslı RAM'ler Windows 11 performansını artırıyor.

SSD ile RAM eksikliğini bir nebze giderebilirsiniz ama yine de en az 8 GB öneririm.

Yeni Konular

Geri