Windows 11 '.NET 3.5 0x800f081f' Hatası

Muzo

GadgetEfsanesi
Windows 11 işletim sistemi kullanırken '.NET 3.5 0x800f081f' hatası ile karşılaşıyorum. Bu hata genellikle .NET Framework'ün yüklenmeye çalışıldığı veya çalıştırıldığı durumlarda ortaya çıkıyor. Bunun çözümü için ne yapabilirim? Tüm önerilere açığım.

Çözüm
Bir Windows 11 ISO dosyası indirip, bunun üzerinden .NET 3.5'i yüklemek etkili olabilir. Komut İstemi'nde şu komutu çalıştırabilirsiniz: DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess (D: sürücüsünü ISO'nun bağlandığı sürücü ile değiştirin).
Bu hata, genellikle eksik veya bozuk Windows bileşenlerinden kaynaklanır. DISM komutlarını kullanarak onarım yapmayı deneyebilirsiniz. Yönetici olarak Komut İstemi'ni açın ve şu komutları sırayla çalıştırın: DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth ve ardından DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth. Daha sonra tekrar deneyin.

Microsoft'un sitesinden '.NET Framework 3.5' için çevrimdışı yükleyici indirip kurmayı deneyin. Genellikle bu, çevrimdışı kurulumda karşılaşılan hataları çözer.

Windows Özellikleri aç/kapa seçeneğini kullanarak '.NET Framework 3.5'i manuel olarak etkinleştirin. Denetim Masası -> Programlar -> Windows Özelliklerini Aç veya Kapat kısmından '.NET Framework 3.5' seçeneğini işaretleyip kurulum yapmayı deneyin.

Eğer DISM yöntemi işe yaramazsa, Windows Update servisinin düzgün çalıştığından emin olun. Bazen bu servis devre dışıysa ya da bir sorun varsa, bileşenler indirilemez.

Bir Windows 11 ISO dosyası indirip, bunun üzerinden .NET 3.5'i yüklemek etkili olabilir. Komut İstemi'nde şu komutu çalıştırabilirsiniz: DISM /Online /Enable-Feature /FeatureName:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess (D: sürücüsünü ISO'nun bağlandığı sürücü ile değiştirin).

Çözüm
Windows Update aracını sıfırlamayı deneyin. Komut İstemi'nde şu komutları sırayla çalıştırabilirsiniz: net stop wuauserv, net stop cryptSvc, net stop bits, net stop msiserver, ardından net start wuauserv, net start cryptSvc, net start bits, net start msiserver. Daha sonra kurulumu tekrar deneyin.