Windows 11 giriş ekranında şifremi doğru girdiğimden emin olmama rağmen "Parola yanlış" uyarısı alıyorum ve oturum açamıyorum. Microsoft hesabı kullandığım için durum daha da karmaşık hale geliyor. Bu sorunu çözmek için önerilerinize ihtiyacım var.
Denediğim yöntemler:
- Klavyedeki dil ayarlarını kontrol ettim.
- Microsoft hesabı üzerinden şifre sıfırlamayı denedim, ama yine de giriş yapamadım.
- İnternet bağlantımı kontrol ettim, çevrimdışı mı yoksa çevrimiçi mi olduğundan emin olmak için.
Bu sorunu çözmek için başka hangi adımları deneyebilirim? Şimdiden teşekkürler!
Microsoft hesabınızı kullanıyorsanız, başka bir cihazdan hesabınıza giriş yapmayı deneyin. Eğer giriş yapabiliyorsanız, sorun cihazınızdaki bağlantı olabilir.
Eğer çevrimdışı bir oturum açmaya çalışıyorsanız, internet bağlantısını kontrol edip yeniden deneyin. Microsoft hesabı çevrimdışı oturum açmada hata verebilir.
Eğer TPM veya Secure Boot özellikleri aktifse, bunların oturum açmayı etkileyip etkilemediğini kontrol edin. BIOS'tan bu ayarları geçici olarak kapatabilirsiniz.
Yerel bir hesap yerine Microsoft hesabıyla oturum açmayı seçtiyseniz, sistem saatinin ve tarihinin doğru olduğundan emin olun. Yanlış saat dilimi bu hatayı verebilir.
Eğer sorun devam ediyorsa, 'Parolamı unuttum' seçeneğini kullanarak parolanızı sıfırlamayı deneyin. Bu işlem hem hızlı hem de etkili bir çözüm olabilir.