Windows 11 kullanıyorum ve bilgisayarımda garip bir sorun yaşıyorum. Ses seviyesi, kendi kendine aniden %100'e çıkıyor. Özellikle bir uygulama açtığımda veya bazen durduk yere bu durumla karşılaşıyorum.
Denediğim yöntemler:
- Ses sürücülerini güncelledim.
- Otomatik ses düzeyini ayarlayan seçenekleri kapattım.
- Harici bir ses cihazı kullanarak test yaptım, ancak sorun devam ediyor.
Bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim!
Merhaba, bu durum genelde yanlış yapılandırılmış bir ses sürücüsünden kaynaklanabilir. Ses aygıtınızı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin. Ayrıca Realtek veya kullandığınız ses sürücüsünün kontrol panelinde otomatik kazanç kontrolü gibi özellikleri kapatmayı unutmayın.
Benzer bir sorun yaşamıştım. Windows’un ses ayarlarında 'Uygulamaların özel kontrol sağlamasına izin ver' seçeneğini kapatmayı deneyin. Bunu kapattıktan sonra genelde uygulamaların ses seviyesiyle oynaması engelleniyor.
Sorun bir yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. Arka planda çalışan üçüncü parti uygulamaları kontrol edin. Örneğin, bir ses artırıcı veya EQ yazılımı yüklüyse bu davranışa neden olabilir. Görev Yöneticisi'nden gereksiz programları kapatmayı deneyebilirsiniz.