Windows 11'e geçtiğimden beri temalarla ilgili bir sorun yaşıyorum. Özellikle yeni bir tema yüklemek istediğimde, bazen renkler ve arka planlar düzgün bir şekilde uygulanmıyor. Tema yükleniyor gibi görünüyor ama masaüstü ikonları ve görev çubuğu renkleri tutarsız hale geliyor. Ayrıca, koyu tema seçeneğinde bile bazı uygulamalar hala açık tema kullanıyor gibi görünüyor.
Denediğim çözümler:
- Temayı sıfırdan tekrar yükledim.
- 'Kişiselleştirme' ayarlarını kontrol ettim.
- Grafik sürücülerimi güncelledim.
Ancak sorun hala devam ediyor. Aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. 'Ayarlar > Sistem > Gelişmiş Görüntü Ayarları' kısmından temayı varsayılana döndürmeyi deneyebilirsin. Daha sonra temayı yeniden yükleyerek kontrol edebilirsin.
Selam, koyu tema sorunu genelde sistem uyumsuzluklarından kaynaklanıyor. 'Windows Mağazası'ndan uygulamaların güncellemelerini kontrol et. Bazı uygulamalar, Windows 11 ile tam uyumlu değilse koyu tema desteği vermiyor.
Tema sorunlarını çözmek için şu yöntemi deneyebilirsin:
1. CMD'yi yönetici olarak çalıştır.
2. `sfc /scannow` komutunu girerek sistem dosyalarını onar.
Bu yöntem genelde bozulmuş temaların düzelmesine yardımcı olur.
Eğer tema uygulamada sorun yaşıyorsan, 'Microsoft Mağazası'ndan farklı bir tema indirip test edebilirsin. Bazen indirdiğin temanın uyumluluğunda sıkıntı olabilir.
Merhaba, ben koyu tema sorunu yaşarken Windows'un 'Yüksek Kontrast Modu' açık kalmıştı. Bu ayarı kontrol edip kapatmayı denedin mi? 'Erişilebilirlik' ayarlarından bunu yapabilirsin.
Kişiselleştirme sorunları genelde grafik sürücülerinden kaynaklanır. NVIDIA ya da AMD kullanıyorsan, driver'ı tamamen kaldırıp yeniden yüklemeni öneririm. 'DDU' (Display Driver Uninstaller) bu konuda işe yarayabilir.
Bazen üçüncü parti uygulamalar temalarla uyumsuzluk yaratabiliyor. Örneğin, 'Rainmeter' gibi masaüstü özelleştirme araçları yüklüyse, onları geçici olarak devre dışı bırakıp kontrol edebilirsin.
Selam, koyu tema desteklemeyen uygulamalar genelde klasik Windows uygulamaları oluyor. Bunun için 'Windows Ayarları > Kişiselleştirme > Renkler' kısmından hem 'Uygulama Modu' hem de 'Sistem Modu'nu koyu olarak ayarla.
Eğer bir temayı yüklediğinde renkler düzgün çalışmıyorsa, sistemdeki temayı tamamen kaldırıp, yeni bir tema paketi kurmayı deneyebilirsin. Tema dosyalarında bozulma olmuş olabilir.
Tema sorunlarında genelde 'C:\Windows\Resources\Themes' klasöründe birikmiş eski tema dosyaları da problem yaratabiliyor. Bu klasörü kontrol edip gereksiz dosyaları silmeyi deneyebilirsin.
Eğer koyu tema sorun yaratıyorsa, 'Windows Insider Preview' kanalında bulunan bir beta sürümü indirip test etmeni öneririm. Yeni sürümler bazen bu tarz sorunlara çözüm getiriyor.
Koyu tema seçeneği tüm uygulamalarda çalışmıyorsa, 'Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan Uygulamalar' kısmından ilgili uygulamaların temayla uyumlu olup olmadığını kontrol etmeni öneririm.