Windows 11 kullanıyorum ve uyku modu ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Bilgisayar uyku moduna geçtiğinde bazen kendiliğinden uyanıyor ya da uyandıktan sonra çalışmasında yavaşlama oluyor. Bu durumun çözümü için ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bununla birlikte, 'Denetim Masası -> Güç Seçenekleri' kısmından aktif güç planını düzenle ve gelişmiş ayarları kontrol et. 'Uyku' başlığında 'Zamanlayıcılarla uyanmaya izin ver' seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
Merhaba Cihan, bu tür sorunlar genellikle cihazların sürücü uyumsuzluklarından kaynaklanır. Özellikle Wi-Fi ve ağ adaptörlerinin 'güç tasarrufu' ayarlarını kontrol et. Güç Seçenekleri'nden bu cihazların uyandırma izinlerini devre dışı bırakabilirsin.
Sorunun çözümü için 'Aygıt Yöneticisi'ni aç ve güç yönetimi sekmesinden fare, klavye gibi cihazların 'Bu aygıtın bilgisayarı uyandırmasına izin ver' seçeneğini kapatmayı dene.
Bununla birlikte, 'Denetim Masası -> Güç Seçenekleri' kısmından aktif güç planını düzenle ve gelişmiş ayarları kontrol et. 'Uyku' başlığında 'Zamanlayıcılarla uyanmaya izin ver' seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsin.
Eğer sorun çözülmezse, bilgisayarını uyandırabilecek üçüncü taraf uygulamaları kontrol etmelisin. Görev Zamanlayıcı'yı açarak burada kayıtlı olan görevleri gözden geçir.
Uyku moduna geçmeden önce açık olan tüm uygulamaları kapattığından emin ol. Bazı uygulamalar uyku moduna geçişi bozabilir veya sistemin uyanmasına neden olabilir.
Bu durumun bir diğer nedeni uyku modu sonrası ekran kartı sürücülerinin doğru çalışmaması olabilir. Ekran kartı sürücülerini kaldırıp yeniden yüklemeyi dene.