Windows 11 veya Windows 10 için orijinal ISO dosyasını Microsoft’un sitesinden nasıl indirebileceğim konusunda bilgi almak istiyorum. Farklı kaynaklardan indirmek yerine doğrudan güvenilir bir kaynaktan ISO dosyasını temin etmek istiyorum. Bunun için doğru adımları takip etmek önemli.
- Microsoft’un sitesinden ISO dosyasını nasıl indirebilirim?
- Doğrudan indirme için hangi sürümleri ve araçları kullanabilirim?
Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olanlar, lütfen detaylı bir rehber paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim!
Merhaba, Microsoft’un resmi sitesinden Windows 11 veya Windows 10 ISO dosyasını indirmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. [Microsoft’un resmi indirme sayfasına](https://www.microsoft.com/software-download/) gidin.
2. Windows sürümünü seçin (Windows 10 veya Windows 11).
3. ‘Media Creation Tool’ veya doğrudan ISO dosyasını indirme seçeneklerinden birini seçin.
Bu yöntemle güvenilir bir ISO dosyası elde edebilirsiniz.
ISO indirme işlemi sırasında doğru sürümü ve dili seçtiğinizden emin olun. Özellikle Windows 11 için TPM ve Secure Boot gereksinimlerine dikkat edin. Ayrıca, ISO’yu indirdikten sonra Rufus gibi bir araçla USB’ye yazdırabilirsiniz.
Eğer farklı bir cihaz kullanıyorsanız, tarayıcıda ‘Konsol’ modunu açarak Media Creation Tool yerine doğrudan ISO indirme seçeneğini görebilirsiniz. Bu, mobil cihazlarda veya farklı işletim sistemlerinde işe yarıyor.