Windows 11 bilgisayarımı başlatmaya çalışırken mavi ekranda "0xC000021A" hata koduyla karşılaşıyorum. Araştırmalarım sonucu bu hatanın genelde sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklandığını öğrendim. Ancak hatayı çözmek için denediğim yöntemler şu ana kadar işe yaramadı:
1. Güvenli Modda başlatmayı denedim, ama aynı hatayı aldım.
2. Windows Kurtarma Ortamı'ndan (WinRE) "Sistem Onarma" seçeneğini çalıştırdım.
3. `sfc /scannow` ve `DISM` komutlarını kullandım.
Bu yöntemlere rağmen sorun devam ediyor. Sistemimde kritik dosyalar olduğu için temiz kurulum yapmak istemiyorum. Bu hatayı çözmek için başka hangi yöntemleri deneyebilirim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Bu hata genelde bozuk bir sürücü veya uyumsuz bir güncellemeden kaynaklanır. Windows Kurtarma Ortamı'nda "Son Başarılı Yapılandırma" seçeneğini deneyebilirsiniz.
Windows güncellemeleri sırasında bu hata meydana geliyorsa, en son yüklenen güncellemeyi kaldırmayı deneyin. Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirme Geçmişi'nden bu işlemi yapabilirsiniz.
Eğer sistem dosyaları bozulmuşsa, Windows kurulum medyasını kullanarak "Onarım" seçeneğini deneyebilirsiniz. Bu, sistem dosyalarını orijinal hallerine döndürebilir.