Windows 11'de 2 kullanıcı hesabı gözüküyor?

Emre

GadgetEfsanesi
Windows 11 kullanırken başlangıç ekranında iki farklı kullanıcı hesabı görünüyor. Asıl bir hesap kullanıyorum ancak neden bu ikinci hesabın listelendiğini anlayamıyorum. Bu sorunla karşılaşan var mı? Eğer bir çözüm öneriniz varsa paylaşabilir misiniz? Özellikle bu durumun sistem performansı veya güvenlik açısından bir etkisi olup olmadığını merak ediyorum.

Bu durum genellikle Windows 11'de bir misafir hesabı veya sistem tarafından oluşturulan bir yönetici hesabı olmasıyla ilgili olabilir. Ayarlar > Hesaplar kısmından kullanıcı hesaplarını kontrol edip fazladan bir hesap var mı bakabilirsiniz.

Benzer bir durum yaşamıştım, bu ikinci hesap bir Microsoft hesabı olarak eklenmiş olabilir. Ayarlarda 'Diğer kullanıcılar' bölümünden kontrol etmenizi öneririm.

Başlat ekranında iki hesap görünmesi bazen yanlış yapılandırılmış giriş ayarlarından kaynaklanabilir. Yönetici komut istemcisi ile 'net user' komutunu çalıştırarak tüm kullanıcı hesaplarını listeleyebilirsiniz.

Eğer bu ikinci hesap sistem tarafından oluşturulmuş bir yönetici hesabıysa, bunu silmemenizi öneririm. Ancak misafir hesapsa ve kullanmıyorsanız, güvenlik gerekçesiyle devre dışı bırakabilirsiniz.

Bir Windows güncellemesinden sonra böyle bir sorunla karşılaşmıştım. Güncellemeleri kontrol ederek sorunun çözülüp çözülmediğini görebilirsiniz.

İkinci bir hesap görüyorsanız, Windows 11'in otomatik olarak oluşturduğu bir 'defaultuser' veya 'defaultuser0' hesabı olabilir. Bu durumda, bu hesabı kaldırmak için yerel grup ilkesi düzenleyicisinden işlem yapmanız gerekebilir.

Hesap listesinde birden fazla kullanıcı görmek bazen 'Hızlı Kullanıcı Değiştirme' özelliğinin etkin olmasından kaynaklanabilir. Bu özelliği devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Yönetici hesabını yanlışlıkla etkinleştirmiş olabilirsiniz. Yönetici Komut İstemcisi'ni açarak 'net user administrator /active:no' komutuyla yönetici hesabını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

İkinci bir hesabın göründüğünü söylüyorsanız, bu bir kullanıcı profili hatası da olabilir. Denetim Masası'ndan 'Kullanıcı Hesapları' kısmını kontrol edin.

Bu durum nadiren bir kötü amaçlı yazılımın etkisi olabilir. Güvenlik taraması yaparak sisteminizde bilinmeyen bir şey olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Benzer bir sorunu çözmek için Windows Güvenlik'te 'Aile ve diğer kullanıcılar' seçeneğine gidip oradan düzenleme yapmıştım. Kontrol etmenizi öneririm.

Eğer iki hesap görünüyorsa, bir tanesi geçici bir profil olabilir. Windows'da geçici profilleri düzeltmek için kayıt defteri düzenleyicisini kullanabilirsiniz.

Sistemi sıfırlamadan önce güvenli modda bu ikinci hesabı devre dışı bırakıp, durumun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

İki farklı kullanıcı hesabı görünüyorsa, bu durum birden fazla Microsoft hesabı eklemiş olmanızdan kaynaklanabilir. Denetim masasında hesapları kontrol edin.

Başlat ekranındaki iki hesap genellikle bir ayar hatasından kaynaklanır. 'netplwiz' komutunu çalıştırarak kullanıcı hesaplarını düzenleyebilirsiniz.

Windows 11'de iki hesap görünüyor sorunu genelde hızlı kullanıcı değiştirme özelliği ile ilgili. Bunu devre dışı bırakmayı deneyin ya da Görev Yöneticisi'nden 'Kullanıcılar' sekmesini kontrol edin.

Yeni Konular

Geri