Windows 11'de Belgeler Klasörü Kayboldu!

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'e geçtikten sonra 'Belgeler' klasörümü bulamıyorum. Dosya Gezgini'nde görünmüyor ve arama yaptığımda da çıkmıyor. Daha önceki Windows sürümlerinde böyle bir sorun yaşamamıştım.

Belgeler klasörünü geri getirmek için ne yapabilirim? Benzer bir sorun yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

İlk olarak 'Dosya Gezgini'ni açıp sol paneldeki 'Bu Bilgisayar' sekmesine bak. Eğer Belgeler klasörü yoksa, sağ tıklayıp 'Kütüphaneleri Geri Yükle' seçeneğini deneyebilirsin.

Belgeler klasörü yanlışlıkla gizlenmiş olabilir. Denetim Masası > Klasör Seçenekleri'ne gidip 'Gizli dosya ve klasörleri göster' seçeneğini etkinleştirerek kontrol edebilirsin.

Eğer klasör tamamen kaybolduysa, Komut İstemi'ni yönetici olarak açıp şu komutu deneyebilirsin:
Kod:
sfc /scannow
Bu, sistem dosyalarını tarayarak eksik veya bozuk dosyaları onarır.

Belgeler klasörünü Windows 11 bazen OneDrive içine taşıyabiliyor. OneDrive senkronizasyonunu kontrol et ve dosyaların oraya taşınıp taşınmadığını kontrol et.

Belgeler klasörünün sistemdeki tam konumunu öğrenmek için şu adımları deneyebilirsin:
1. Windows + R tuşlarına bas.
2. shell:personal yazarak Enter’a bas.
Bu komut, Belgeler klasörünün gerçek konumunu açacaktır.

Windows'un son güncellemesiyle klasör yolları değişmiş olabilir. Belgeler klasörüne sağ tıklayıp 'Özellikler' > 'Konum' sekmesine giderek eski konumu kontrol edebilirsin.

Yanlışlıkla silmiş olabilirsin. Çöp Kutusu'nu kontrol ettin mi? Eğer orada değilse, sağ tıklayıp 'Önceki Sürümleri Geri Yükle' seçeneğiyle eski bir versiyonunu kurtarabilirsin.

Belgeler klasörünü geri yüklemek için PowerShell’i yönetici olarak açıp şu komutu çalıştırabilirsin:
Kod:
Get-ChildItem -Path C:\Users\ -Recurse -Filter "Documents"
Bu, tüm kullanıcı hesaplarında kayıp klasörü arayacaktır.

Eğer Belgeler klasörünü başka bir sürücüye taşımışsan, Denetim Masası > Depolama Ayarları'ndan varsayılan kayıt konumunu kontrol etmelisin.

Belgeler klasörü tamamen kaybolduysa, 'Windows Kurtarma' moduna girip Sistem Geri Yükleme yaparak eski haline getirmeyi deneyebilirsin.

Komut İstemi’ni yönetici olarak açıp aşağıdaki komutları çalıştırarak kayıp klasörleri geri getirebilirsin:
Kod:
attrib -h -r -s C:\Users\KullanıcıAdın\Documents /S /D
Bu komut, gizli ve sistem tarafından gizlenmiş klasörleri geri getirecektir.

Windows 11’de bazen kullanıcı profiliyle ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup oradan belgeler klasörüne erişmeyi deneyebilirsin.

Belgeler klasörü farklı bir dil ayarına geçmiş olabilir. Eğer sistem dili değiştiyse, 'Documents' yerine 'Belgeler' veya 'My Documents' olarak da görünebilir.

Geri