Merhaba arkadaşlar, Windows 11 kullanıyorum ve koyu tema ile açık tema arasında belirli saatlerde otomatik geçiş yapmak istiyorum. Bu konuda sistemde yerleşik bir özellik var mı veya üçüncü parti yazılımlar kullanılabilir mi? Özellikle belirli bir saat diliminde koyu temaya geçişi nasıl sağlayabilirim? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Merhaba Mami, Windows 11'de yerleşik olarak tema geçişi için bir zamanlama özelliği yok. Ancak, "Auto Dark Mode" adlı bir uygulama bu ihtiyacını karşılayabilir. Bu program sayesinde belirlediğin saatlerde otomatik olarak koyu veya açık temaya geçiş yapabilirsin. Kullanımı oldukça kolaydır, resmi sitesinden indirip kurabilirsin. Umarım yardımcı olur.
Auto Dark Mode uygulamasını ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Program sadece tema değişikliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda duvar kağıdını da saatlere göre değiştirebiliyor. Denemeni öneririm.
Eğer PowerShell konusunda bilgin varsa bir betik yazıp Görev Zamanlayıcı ile belirli saatlerde çalıştırmayı deneyebilirsin. Bu biraz teknik bir çözüm, ama detaylı bir rehber istersen paylaşabilirim.
Koyu tema zamanlaması için bence Windows'un gelecekte bir güncelleme ile bu özelliği eklemesi gerekiyor. Şu an için en iyi çözüm üçüncü parti yazılımlar gibi görünüyor.
Merhaba, ben Auto Dark Mode dışında "ThemeScheduler" adlı bir uygulamayı kullanıyorum. Bu da gayet iyi çalışıyor. Özellikle belirli saat dilimlerini daha detaylı ayarlamak isteyenler için harika bir çözüm.
Bazı kullanıcılar üçüncü parti yazılımlar yerine, Windows Insider sürümlerinde bu özelliğin test edildiğini söylüyor. Yakında yerleşik bir çözüm gelebilir.
Kendi çözümümü paylaşayım: Görev Zamanlayıcı ile küçük bir PowerShell betiği yazdım. Koyu tema için şu komutu kullandım: New-ItemProperty -Path HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\Personalize -Name AppsUseLightTheme -Value 0. Daha sonra aynı betiğin açık tema için olanını yaptım. Teknik bilgi gerekebilir ama oldukça etkili.
Evet, Görev Zamanlayıcı veya Auto Dark Mode en iyi seçeneklerden. Ancak dikkat etmen gereken şey, üçüncü parti yazılımları güvenilir kaynaklardan indirmen.
Auto Dark Mode için ek bir ipucu: Saat dilimlerini belirlerken, farklı temalar arasında geçiş yaptığında bilgisayarının performansını etkileyebilecek diğer uygulamaların durumu hakkında da kontrol yapabilirsin.
Üçüncü parti yazılımlar yerine, Microsoft'un kendi uygulama ayarlarına odaklanmasını bekliyorum. Belki bir sonraki Windows güncellemesinde bu özellik gelebilir.
Merhaba, Auto Dark Mode hakkında detaylı bir rehber arıyorsan YouTube'da birkaç iyi kaynak var. Bu yazılımı kullanmadan önce videoları izlemek fikir verebilir.