Windows 11 kullanıyorum ve son zamanlarda Bluetooth bağlantısı ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Driver aktif görünüyor ama bir süre sonra kendi kendine kapanıyor ve cihazlarla olan bağlantı kesiliyor. Özellikle Bluetooth kulaklıkla çalışırken veya oyun oynarken bu durum çok can sıkıcı oluyor.
Sürücüyü kaldırıp yeniden yüklemeyi denedim, ama sorun devam ediyor. Güç tasarrufu modunun buna sebep olabileceğini düşündüm ve kapattım, yine de çözülmedi.
Bu sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Hangi ayarları kontrol etmem gerektiği hakkında fikir verirseniz sevinirim. Teşekkürler!
Merhaba, güç tasarrufu ile ilgili ayarları kontrol ettiyseniz, bir de Bluetooth sürücüsünün eski bir sürümünü yüklemeyi deneyin. Bazı durumlarda en yeni sürücüde uyumsuzluk olabiliyor. Ayrıca BIOS güncellemesi yapmayı da düşünebilirsiniz.
Benzer bir sorunu yaşadım ve Çözüm Merkezi’nde ‘Sorun Giderici’yi çalıştırarak geçici bir çözüm buldum. Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Sorun Gider > Bluetooth kısmını kontrol edin. Bazen sistem eksik bir ayarı otomatik düzeltiyor.
Bu tür sorunlar genelde Windows Update ile gelen genel sürücülerden kaynaklanabiliyor. Cihaz üreticisinin web sitesinden en güncel sürücüyü indirip yüklemenizi öneririm. Ayrıca, aygıt yöneticisinde Bluetooth sürücüsünü kaldırırken ‘Sürücü Yazılımını Sil’ seçeneğini işaretleyin.
Sorun büyük ihtimalle güç yönetimiyle ilgili olabilir. Aygıt Yöneticisi > Bluetooth > Özellikler > Güç Yönetimi sekmesine gidin ve ‘Güç tasarrufu için bu aygıtı kapatmasına izin ver’ seçeneğini devre dışı bırakın.
Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız, anakartınızın Bluetooth desteği için sürücüyü güncellemek iyi bir çözüm olabilir. Özellikle Realtek gibi yongalar bazen eski sürücülerle uyumsuzluk gösteriyor.
Laptop kullanıyorsanız, markanın sağladığı özel uygulamaları kontrol edin. Örneğin, Dell veya Lenovo’nun sistem yöneticisi uygulamalarında Bluetooth ayarlarını optimize eden araçlar mevcut olabiliyor.
Bluetooth cihazlarının Windows 11 ile olan uyumluluğunu da kontrol etmelisiniz. Eski cihazlar bazen yeni işletim sistemlerinde kararsız çalışabiliyor. Başka bir cihazla test edip aynı sorunun yaşanıp yaşanmadığını kontrol edin.
Windows’un ‘Hizmetler’ uygulamasında Bluetooth Desteği Hizmeti’nin durumunu kontrol edin. Bu hizmetin çalışır durumda olması gerekiyor. Durmuşsa manuel olarak başlatın ve başlangıç türünü ‘Otomatik’ olarak ayarlayın.
Eğer sorunun kaynağı Windows’un kendisi ise, bir sistem dosyası taraması yapmayı düşünebilirsiniz. Komut İstemi’ni yönetici olarak açın ve ‘sfc /scannow’ komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını kontrol edin.
Bir diğer olasılık da, cihazın USB portundan Bluetooth donanımına yetersiz güç gitmesi olabilir. Eğer USB adaptörü kullanıyorsanız, doğrudan anakart bağlantılarını kullanmayı deneyin.
Bazı üçüncü taraf yazılımlar veya antivirüs programları Bluetooth bağlantısını kesebiliyor. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin ve gereksiz olanları devre dışı bırakın.
Windows 11'in Bluetooth ile ilgili bazı bilinen sorunları var. Güncellemeleri kontrol edin ve en son toplu güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun. Bazen yeni güncellemeler bu tür hataları düzeltebiliyor.