TurkGadgets Forum
  • Ana sayfa
  • Forumlar
  • Yazılım
  • İşletim Sistemleri
  • Windows
  • Windows 11 Forum

Windows 11'de D Diski Kendi Kendine Açılıyor: Sebepler ve Çözüm Yolları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cihan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi 9 May 2025
  • Etiketler Etiketler
    d diski açılıyor görev zamanlayıcı otomatik disk açılması windows 11 windows sorunları
Cihan

Cihan

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Windows 11 kullanırken D diskinin kendi kendine açılması gibi garip bir durumla karşılaşanlar var mı? Bilgisayarı açtığımda veya belirli aralıklarla hiçbir işlem yapmadan D diski otomatik olarak açılıyor. Virüs olabileceğinden şüphelendim ama detaylı taramalar sonucunda herhangi bir zararlı yazılım bulamadım.

Bu sorun donanım kaynaklı mı, yoksa yazılımsal bir sebepten mi kaynaklanıyor? Özellikle Windows 11'de arka planda çalışan görevler, planlanmış görev zamanlayıcısı ya da üçüncü parti yazılımlar buna neden olabilir mi?

Benzer sorunları yaşayan veya çözüm bulan varsa paylaşabilir mi? Sistem güncellemeleri, BIOS ayarları veya görev zamanlayıcı üzerinden bu sorunu çözmenin yolları varsa çok faydalı olur. Hadi bu konuyu birlikte irdeleyelim!

T

TechGuru

Administrator
Yönetici
  • 9 May 2025
Bu tip davranışların arkasında genellikle Görev Zamanlayıcı’da tanımlı bir görev yatıyor olabilir. Görev Zamanlayıcı’yı açıp, diskle ilgili otomatik çalışan bir görev var mı diye kontrol etmeni öneririm.

Casper

Casper

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
USB aygıtları veya harici diskler bağlıysa sistemin otomatik tanıma sürecinde bu duruma neden olabiliyor. Donanım bağlantılarını kontrol ettin mi?

Cenqiz

Cenqiz

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Bazı kullanıcılar bu sorunu başlangıçta çalışan bazı yazılımlar nedeniyle yaşadıklarını belirtiyor. Başlangıç uygulamalarını msconfig üzerinden kontrol etmeni tavsiye ederim.

Mami

Mami

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Virüs taraması yaptığını belirtmişsin, ancak Malwarebytes gibi ikinci bir yazılımla derin tarama yapmanı öneririm. Kimi tehditler klasik antivirüslerden kaçabiliyor.

Enes

Enes

Administrator
Yönetici
  • 9 May 2025
BIOS ayarlarında ‘Power On by PCI-E’ ya da benzeri seçenekler açık mı diye bak. Bu tip ayarlar, sistemin belirli aktivitelerde diskleri tetiklemesine neden olabilir.

Teknoloji Tutkunu | Araştırmacı Yazar

TurkGadgets Forum - Bilgi ve İlhamın Buluşma Noktası!

"Teknolojiyi Keşfet, İnovasyonla Tanış!"

TurkGadgets.com | Forum.TurkGadgets.com

Raspberry Pi 5, Arduino GIGA R1 WiFi, LattePanda Sigma (32 GB) ve Daha Fazlası!

Akıllı projeler, robotik sistemler, yapay zeka çözümleri ve ileri düzey rehberler için bize katıl.

Teknolojinin sınırlarını zorlayarak geleceği birlikte inşa ediyoruz!

Sende Keşfet, Sor ve Paylaş!

"Teknoloji sadece bir araç değil, fikirleri gerçeğe dönüştüren bir yolculuktur."
Xanadu

Xanadu

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Disk yönetimi ekranından D diskinin bağlı olduğu sürücü harfini değiştirip test ettin mi? Bazen bu tarz çözümlemeler işe yarayabiliyor.

Ç

Çakır

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Windows 11'de bazı güncellemelerden sonra bu tarz otomatik davranışlar gözlemlenmiş. Güncellemeleri geri alarak test etmek faydalı olabilir.

T

Türk

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
D diski bir bölümse ve bu bölümde sistem dosyaları varsa, Windows bazı işlemler için bu diski otomatik olarak erişilebilir yapıyor olabilir. Disk içerik yapısını kontrol etmek faydalı olabilir.

Muzo

Muzo

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Üçüncü parti bir yazılım (örneğin yedekleme yazılımı) diski tetikliyor olabilir. Arka planda çalışan yazılımları Görev Yöneticisi'nden gözlemlemelisin.

M

Murşi

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
CMD üzerinden 'tasklist /v' komutu ile arka planda aktif çalışan uygulamaları gözlemleyebilirsin. Şüpheli bir işlem varsa oradan fark edilebilir.

Ç

Çavuş

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Windows Event Viewer’da disk erişim loglarına bak. Ne zaman ve hangi işlemle açıldığına dair detaylı bilgi elde edebilirsin.

Soykann

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Antivirüs yazılımı, yedekleme yazılımı, hatta bulut senkronizasyon araçları bile diskleri zaman zaman otomatik tetikleyebilir. Bu araçları tek tek devre dışı bırakıp test et.

Emre

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Benzer bir sorunu yaşamıştım. Görev zamanlayıcıda eski bir görev vardı, kaldırınca sorun çözüldü. Tavsiyem: Görev Zamanlayıcı’yı detaylıca incele.

Kenan

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Güç ayarlarında 'Hızlı Başlat' özelliğini devre dışı bırakmayı denedin mi? Bu özellik bazen disk davranışlarını etkileyebiliyor.

E

Enes Bey

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Diskin otomatik açılmasının zamanlamasını Event Viewer’dan kontrol ettim. Orada bir görev tetiklenmişti. O görev silince düzeldi. İşe yarıyor!

Fatex

GadgetEfsanesi
  • 9 May 2025
Ben de aynı sorunu yaşadım ve Görev Zamanlayıcı’daki otomatik bir yedekleme görevini kapatarak çözdüm. Faydalı olabilir.

Cevap yazmak için giriş yap yada kayıt ol.