Windows 11 kullanıyorum ve dosyalarımı ararken ciddi bir problemle karşılaştım. Görünüşe göre Windows Arama dizin oluşturmayı yapmıyor veya düzgün çalışmıyor.
Denediğim bazı çözümler şunlar:
Windows Arama Hizmetini yeniden başlattım.
Dizin oluşturma ayarlarını kontrol ettim, ancak hiçbir değişiklik olmadı.
Arama ve dizin oluşturma ile ilgili sorun gidericiyi çalıştırdım.
Komut İstemi'nde sfc /scannow ve DISM komutlarını çalıştırdım.
Ancak hala düzelmedi. Aynı sorunu yaşayan var mı? Çözüm önerileriniz nelerdir?
Bu sorunu daha önce yaşadım. Bende şu yöntem işe yaradı:
1. services.msc yazarak Windows Arama hizmetini durdurun.
2. C:\ProgramData\Microsoft\Search\Data\Applications\Windows klasörünü temizleyin.
3. Windows Arama hizmetini tekrar başlatın.
Ben de dosya dizinleme sorunlarıyla karşılaşmıştım. Sorun genellikle arama dizini bozulduğunda olur. Dizin Seçenekleri menüsünden yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu çalıştırdıktan sonra sfc /scannow kullanarak sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Bende bu işe yaramıştı.
Arama dizininizi manuel olarak yeniden oluşturmayı denediniz mi? Denetim Masası > Dizinleme Seçenekleri > Gelişmiş > Yeniden Oluştur yolunu takip edebilirsiniz.
Denetim Masası'ndan Programlar ve Özellikler kısmına girerek Windows Özellikleri Aç/Kapat sekmesinden Windows Arama'yı kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz.
Bazı dosyalarınız C:\Users\KullanıcıAdı\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\LocalState klasöründe bozulmuş olabilir. Bunu temizlemeyi deneyin.