Windows 11 kullanıyorum ve özellikle Bluetooth kulaklıkla müzik ya da video dinlerken ses zaman zaman takılıyor, bazen cızırtı bile oluyor. Kablolu kulaklıkta bu sorun daha az ama yine de arada bir oluyor.
Driver güncellemelerini kontrol ettim, ses aygıtı ayarlarını sıfırladım, güç tasarrufu modlarını kapattım ama sonuç değişmedi. Kulaklık başka cihazlarda gayet iyi çalışıyor.
Benim gibi bu sorunu yaşayan veya çözüm bulmuş olan var mı? Belki belirli marka kulaklıklarla daha uyumlu çalışıyordur veya Windows 11'de bir yapılandırma ayarı gözden kaçıyor olabilir mi?
Fikirlerinizi, deneyimlerinizi ve olası çözümleri paylaşırsanız sevinirim.
Bluetooth sürücülerinin Windows 11'e özel en güncel versiyonunu anakart veya laptop üreticisinin sitesinden indirmeni öneririm. Windows'un sunduğu sürücüler bazen uyumsuzluk yapabiliyor.
Aygıt Yöneticisi > Bluetooth > Özellikler kısmında 'Güç Yönetimi' sekmesinden 'Güç kazancı için bu aygıtın kapatılmasına izin ver' kutusunu kaldır. Bu ayar bende kesintiyi çözdü.
Windows 11’de ses gecikmeleri bazen 'Audio Enhancements' (Ses Geliştirmeleri) aktif olduğunda artıyor. Denetim Masası > Ses > Kulaklık > Özellikler > Geliştirmeler sekmesinden tümünü devre dışı bırakmayı dene.
Kullandığın Bluetooth kulaklık hangi versiyonu destekliyor? Windows 11 ile Bluetooth 5.0+ cihazlar daha uyumlu çalışıyor. Daha eski modellerde takılma kaçınılmaz olabiliyor.
Kulaklıkla aynı anda birçok uygulama sesi kullanıyorsa (örneğin Discord + Spotify + Chrome), sistemde çatışma oluşabiliyor. Arka plan uygulamalarını azaltmayı dene.
Ses çıkışı olarak 'Stereo' yerine 'Hands-Free AG Audio' otomatik seçilmiş olabilir. Bu mod düşük kaliteli bağlantıya neden olur. Aygıt ayarlarını kontrol et.
Bluetooth kulaklık kullanırken sistem performansı düşükse (arka planda yük varsa), ses gecikmeleri artabiliyor. Görev Yöneticisi ile arka planı sadeleştir derim.
Bazı markalar (örneğin Jabra, Logitech) için özel uygulamalarla kulaklık firmware güncellemesi yapılabiliyor. Kendi kulaklık markana ait uygulamayı kontrol et.