Windows 11 kullanıyorum ve son günlerde menülerle ilgili tuhaf bir sorun yaşamaya başladım. Özellikle sağ tıklama menüsü ve bazı uygulamalardaki açılır menüler görünmez oluyor. Fareyi hareket ettirince menünün çevresi beliriyor ama içerik görünmüyor. İşlemleri tahmin ederek yapmak zorunda kalıyorum.
Bu sorunu çözmek için şu adımları denedim:
1. **Görsel Efektleri Kapattım:** Windows ayarlarında performansı artırmak için görsel efektleri minimuma indirdim ama sorun çözülmedi.
2. **Grafik Sürücüsünü Güncelledim:** Ekran kartı sürücümü (NVIDIA) güncelledim, ancak etkisi olmadı.
3. **DISM ve SFC Komutları:** `sfc /scannow` ve `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth` komutlarını çalıştırdım, sistem dosyaları tamir edildi ama sorun devam ediyor.
4. **Karanlık Mod:** Karanlık modda ve varsayılan tema ayarlarında denedim, herhangi bir değişiklik olmadı.
Benzer bir sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Teşekkür ederim.
Bu sorun genellikle grafik sürücüleriyle alakalı olabilir. NVIDIA Control Panel'deki 3D ayarlarından 'Image Sharpening' özelliğini kapatmayı deneyebilirsin. Ayrıca, eski bir sürücüye dönmeyi de düşünebilirsin.
Benzer bir sorun yaşamıştım ve çözümü 'Güvenli Mod'da başlatıp grafik sürücülerini tamamen kaldırıp yeniden yüklemekte buldum. DDU (Display Driver Uninstaller) kullanarak eski sürücüleri tamamen silmeyi deneyebilirsin.
Menü sorunları bazen donanım hızlandırmayla ilgili olabilir. 'Ayarlar > Sistem > Görüntü > Gelişmiş Ekran Ayarları' kısmından donanım hızlandırmayı kapatmayı deneyebilirsin.
Sistem temalarını değiştirdikten sonra düzelip düzelmediğine bak. Özellikle yüksek kontrast modları bazen bu tür hatalara neden olabiliyor. Varsayılan Windows temasını kullanmayı dene.
Bu sorun, Windows 11'in bir güncellemesiyle de ilişkili olabilir. 'KB' kodlu en son güncellemeyi kaldırıp sistemin nasıl davrandığını gözlemlemeyi deneyebilirsin. Ayrıca 'Windows Update Sorun Giderici'yi çalıştırmayı unutma.